bartcaron.be

Vlaamse Gebarentaal erkend

Ingediend op maart 31st, 2006 door bartcaron

Gisteren hebben we in de commissie Cultuur het decreet omtrent de Vlaamse Gebarentaal erkend. Ik ben bij de indieners en daar ben ik een beetje fier op, ook al is mijn verdienste gering. 71.000 doven en slechthorenden dienden vorig jaar een verzoekschrift in. We nodigen de sleutelfiguren uit op een hoorzitting in het parlement  en, onder impuls van ervaringsdeskundige

Ingediend onder mijn gedacht 3 reacties

3 reacties op “Vlaamse Gebarentaal erkend

  1. Koenraad De Meulder schreef:

    Met veel belangstelling las ik je bericht ‘Vlaamse gebarentaal erkend’. Ik vind het fantastisch dat de Vlaamse dovengemeenschap erin geslaagd is dit punt op de politieke agenda te plaatsen. Bovendien is het zowaar een politiek wonder dat rond dit toch wel ingewikkeld dossier zo snel een politieke meerderheid groeide. Het dynamisme van de dovegemeenschap en de politieke moed van enkele gedreven politici heeft dit dossier een enorme vaart gegeven. <br><br><br><br>Ik ben ervan overtuigd dat de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal een heel belangrijke impuls zal geven aan emancipatie van de dovengemeenschap in Vlaanderen. <br><br><br><br>Nog dit, de erkenning van de Vlaamse gebarentaal in voor de dovengemeenschap in Vlaanderen van onschatbare waarde en…..de media zullen dit heel snel ervaren!<br><br><br><br>Koenraad De Meulder

  2. Jan Adriaenssens schreef:

    Beste Bart, bedankt voor je steun. Zoals je weet, vindt op woensdag 26 april 2006 de stemming over de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal plaats in de plenaire zitting van het Vlaams Parlement. De Vlaamse Dovengemeenschap is van plan om daar een groot feest van te maken!<br><br><br><br>Meer info op de site van de Federatie van Vlaamse Dovenorganisaties en op de site gebarentaal.be. We hopen dat je ‘s avonds op het feest aanwezig kan zijn (vlakbij het Vlaams Parlement): er zijn optredens en films in Vlaamse Gebarentaal voorzien. Alle lezers van dit weblog zijn uiteraard ook welkom (net zoals de niet-lezers trouwens)!

  3. Dirk Schrauwen schreef:

    Dag Bart<br><br><br><br>Ik ben ook zeer blij dat de Vlaamse Gebarentaal eindelijk als volwaardige taal is erkend. Jarenlang had ik het genoegen om als vormingswerker bij doven te mogen werken. Meer bepaald bij de Federatie van Vlaamse Dovenorganisaties, Indogo (een studiedienst voor doven) en het COI (een bediendeopleiding o.a. voor dove mensen). Ik werd er geconfronteerd met de dagelijkse strijd die doven nog altijd moeten leveren om als volwaardige burgers in onze maatschappij erkend te worden. Dat hun taal nu eindelijk naar waarde wordt geschat, doet mij ook als Vlaams-Nationalist geweldig deugd.<br><br><br><br>Dirk Schrauwen<br><br>voorzitter Spirit Knokke-Heist

Reacties zijn gesloten.


 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie