bartcaron.be

Het orakel van Brakel … de pest van Vlaanderen

Ingediend op januari 16th, 2006 door bartcaron

Orakel.jpgOrakel
Goed gelachen met de uitval van Herman De Croo die in al zijn wijsheid zegt dat we de VRT moeten privatiseren. Dementie begint traag, sluipt als een spook je hoofd binnen, tot de omgeving plots merkt dat er iets niet klopt. Ik ben er ook voor dat mensen na hun pensioenleeftijd mogen blijven werken, maar zijn er geen grenzen? Je bent een levend bewijs dat we pensioenleeftijd niet zo noodzakelijk moeten verhogen. Misschien wel goed voor de economie, maar daar houdt het wel op. Kan je niet genieten van een ritje op een van je geliefde paarden? En dan nog wat adviseur spelen voor uw liberale vrienden? Al dan niet gevraagd? Ik weet dat je zo graag nog eens minister was geworden… maar ik zie je al opnieuw zitten op de bevoegdheid Mobiliteit. Je zou gegarandeerd een nieuw vliegveld bouwen. Ik wens je een behouden vlucht richting Brakel.
En ten gronde herhaal ik graag eens dat een openbare omroep hard nodig is, alleen al omdat vooral de televisie nu eenmaal de belangrijkste gedachtensmid van het volk is. In dat hypercommercieel landschap is een huis van vertrouwen hard nodig, voor informatie, educatie, ontspanning en cultuur.

VB
Wie durft het nog te zeggen? Dat het VB een racistische partij is.
Wijze journalisten hebben de voorbije dagen gedaan alsof we (we = spirit, vooral Geert Lambert) hen daarmee in hun zo geliefde martelaarsrol duwen. Daarmee voeden we het VB, gratis en voor niks, met kilo’s stemmen. Zou dat wel zo zijn?
Laat ons even stilstaan bij twee hypotheses.

Eerste hypothese: we blijven hen beschuldigen dat ze verspreiders zijn van haat en onverdraagzaamheid, dat ze mensen bang maken voor elkaar en ze tegen elkaar opzetten. We doen er alles aan om hun dotatie af te pakken, zodat ze hun hatelijke boodschappen niet meer zo genereus kunnen verspreiden. Durven we hardop zeggen dat racisme en haat niet kunnen? Mogen we dat nog zeggen? Mogen we mensen aanzetten om te stemmen voor democratische partijen? Ja toch? Zullen er dan meer mensen stemmen voor het VB? Nee. Hun max is zowat bereikt. Het percentage verzuurde mensen kan stijgen, maar toch maar tot mensen er zelf slachtoffer van worden. Nee, we halen hun kiezers wellicht niet terug. Jammer. Maar misschien wel hun kleinkinderen. Durven we hen zeggen dat we het hier zo slecht niet hebben dat we op basis van solidariteit en rechtvaardigheid iets willen doen aan wie het minder goed heeft? En dat je beter daar voor vecht?

Tweede hypothese: we stoppen ermee hen te beschuldigen. Dan kunnen we niets anders doen dan hen te behandelen als een normale politieke partij. Daarmee zeg je dan dat je ongestraft mag kakken op makakken, Dat je kan blijven schrijven op webfora in de volgende stijl (via een simpele search gevonden): “Snellen eddy veegde daar vliegensvlug 3 à 4 marrokkaantjes tegen het asfalt en riep: hey voal makakken. (…)  Het werd een ongelooflijk slagveld. De bruin tanden, de stinkende hoofddoeken, het bloed vloog in het rond. (…) Eddy zag het kleine marrokkaantje nog op de grond kreperen en stampte zijn tanden uit. Hij begon nog harder te bloeden en den eddy begon nog harder te stampen want hij begon zich ineens te herinneren dat da marrokkaantje de broer was van Rachid waar den Eddy ne kebab had gegeten en dagen met de schijterij had gezeten.”
Geen probleem? En hoe gaan we dan om met de buurman met zijn rokende motor, of die met zijn luide grasmachine, die ambetante met zijn schreeuwende kleine gasten? Moeten we niets meer verdragen? Is vrije meningsuiting onbeperkt en gratis? Mogen we iedereen zomaar uitschelden, tot de klop erop volgt? Ik bedoel: mag je mensen zomaar opzetten tegen elkaar? Nee. 

Winnen de democratische partijen stemmen als ze dat allemaal als normaal beschouwen? Nee toch? Heb verdorie een beetje moed, collega’s van VLD, CD&V en N-VA.

70puntenplan.jpg

Ingediend onder mijn gedacht 2 reacties

2 reacties op “Het orakel van Brakel … de pest van Vlaanderen

  1. Jonas De Backer schreef:

    Beste Bart, <br><br><br><br>Ik vind jouw website goed. Ik ben het niet altijd met je eens, maar je schrijft leuk en communiceert vlot.  Dat verlang ik ook van een politicus.  Ik heb zelfs het gevoel dat je nog meent ook wat je zegt : ) , dat is ook een vereiste om in het halfrond te mogen zetelen. <br><br><br><br>Ik ben het wat betreft de VRT echter niet met je eens, of toch niet volledig.  Regeren is het besteden van beperkte middelen ten goede van de bevolking (of toch een deel ervan).  In die optie is het uitgeven van miljarden aan gemeenschapsgeld aan programma’s die de privé ook kan maken, niet correct. <br><br><br><br>Vergis je niet, ik ben geen klager die vind dat dure projecten altijd slecht zijn.  Het justitiepaleis in Antwerpen bijvoorbeeld vind ik een goede zaak.  Een stad als Antwerpen moet leven en ontwikkelen. Toeristen moet je verdienen, elk jaar opnieuw.  Dergelijke projecten zijn juweeltjes, zonder droomprojecten krijg je steden zonder karakter.  Radio Donna is geen dergelijke investering, het is een boéte die dringend moet gecasht worden.<br><br><br><br>Met gemeenschapsgeld de Felicé‘s van deze wereld betalen? Of zelfs Eurosong? Nee, dat kan VTM ook.

  2. kijk schreef:

    Als de VRT geprivatiseerd wordt, is het gedaan met de verplichte uitzendingen van politieke partijen. Daarom zal er nooit een politieke meerderheid gevonden worden voor de privatisering van de openbare omroep. En dat is goed. Wie verder kijkt dan de vermeende partijdigheid van nieuws- en duidingsprogramma’s ziet zoveel moois dat in een commerciële context geen kans zou krijgen. Het zou pas echt zonde van ‘ons belastinggeld’ zijn, om dat kind met het badwater weg te gooien. Anders gezegd: de Vlaming heeft recht op een openbare omroep. Nám!

Reacties zijn gesloten.


 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie