bartcaron.be

Gratis pistolet-bonnetjes

Ingediend op januari 11th, 2006 door bartcaron

Ik zit me al de hele dag suf te piekeren waarmee ik in het nieuws kan komen. Dat hoort nu eenmaal bij het poilitieke bedrijf. Had ik wijze woorden in mijn broodtrommel, ik zou ze eruit nemen. Maar nee.
Welk voorstel zou ik kunnen doen? Bijv. de winterstop in de sport afschaffen; dat heeft J-M. D. uit O. al gedaan. De BTW op condooms afschaffen; daar zijn we in Vlaanderen niet voor bevoegd. De opwarming van het zeewater bevorderen ten voordele van het toerisme; iets te riskant. De spelling hervormen; is pas gebeurd. De Vlaamse eurosongwinnaar een toernee laten doen in alle lagere scholen; spaar me daarvan? VTM verplichten een nieuwszender te maken; is al te laat. Grote bek Tony Mary ontslaan bij de VRT, dat wil ik niet. Een condoomautomaat plaatsen in de parlementen; hadden we beter gedaan.

Mijn probleem is: hoe kan ik in de belangstelling komen? Lieve lezer, help mij. Wat denk je van volgend idee: bonnetjes verspreiden met als opschrift: “Goed voor drie gratis pistolets, de hongerigen spijzen is een werk van barmhartigheid. Denk op 8 oktober aan Bart Caron.” Maar er zijn wel goed 75.000 inwoners in mijn stad …   Wat kost een brooddoos? Mijn collega Stern D. (VLD), schepen van onderwijs in Ichtegem, houdt van de simpele dingen des levens, en dat wil ze haar inwoners ook kond doen. Daarom wilde ze aan alle kinderen van de lagere scholen van haar gemeenten een blauwe brooddoos uitdelen met als opschrift “Uw schepen van Onderwijs, Stern Demeulenaere, denkt aan het milieu. U ook?” Maar ze werd teruggefloten. Denkt de schepen echt aan het leefmilieu? Met de recyclage van die dozen kan je al een aardig kinderzwembadje maken? Helaas, de schepen liet al weten dat de kinderen en de ouders nog altijd hun gratis brooddoos bij haar kunnen verkrijgen.

Ik wil maar zeggen, waar zijn we toch mee bezig? Deze middag in het parlement was het ook van dat. Het ging over onze geliefde VRT, bron van geluk, maar ook van veel ergernis. Aanleiding was de nieuwjaarstoespraak van big boss Tony Mary. Hij verdedigde met verve zijne VRT, maar viel frontaal de collega’s van de commerciële zenders aan. Het was er over, maar er zijn verzachtende omstandigheden. Het negatief klimaat is vooral gecreëerd door de private omroepen. Denk bijv. aan de uitspraak van Van Thillo (baas van o.a. Het Laatste Nieuws en VTM) waarin hij pleitte voor de afschaffing van de VRT omdat dat toch maar een geldsverslindende dino was. Faut le faire. Of Tillieux van VT4 die doodgemoedereerd voorstelde dat de VRT radio Donna zou verkopen. Waar waren toen de politici om hun verontwaardiging te uiten en de verdediging van hun openbare omroep op zich te nemen? Het was niet slim van Mary. Maar, als hij aangevallen wordt, mag hij zich verdedigen? Het betaamt wel niet om te zeggen dat de commerciële omroepen de democratie chanteren. Oei.
Maar laat ons duidelijk zijn, een openbare omroep is hard nodig, alleen al omdat de televisie nu eenmaal de belangrijkste gedachtensmid van het volk is. In dat hypercommercieel landschap is een huis van vertrouwen hard nodig, voor informatie, educatie, ontspanning en cultuur. Lees ook maar de blog van Jan Roegiers, hij geeft er een lap op.
Hebben we niks beter te doen dan ons druk te maken over brooddozen of de tv? Zoals, werken aan de problemen in de jeugdzorg, iets doen voor die vele mensen met een laag pensioentje, het reusachtig tekort aan sociale woningen aanpakken, de hopeloze asielzoekers zonder weg terug regulariseren, enzovoort …. enzovoort.

Ingediend onder mijn gedacht 1 reactie

Een reactie op “Gratis pistolet-bonnetjes

  1. Bart Hanson schreef:

    Ideetjes : <br><br><br><br>- Een enquête doen over iets. Werkt altijd. De media likkebaart van cijfertjes. Hoeft niet wetenschappelijk te zijn. Voor voorbeelden, zie CD uit K.  <br><br>- Een affaire hebben met één of andere politica. Werkt nog beter. Hoeft niet serieus te zijn. <br><br>- Een toespraak houden op een betoging tegen een vonnis van een rechtbank. Scheiding tussen de machten is niet belangrijk. <br><br>- Alle vooraanstaande bedrijven uit W-Vl. eens lekker door de mangel halen en in één trek de bevoegde ministers erbij, zoals JM D uit O deed met de topsporters in WVL. Gegarandeerd succes.<br><br>- A ja, iets rond alleterreinvoertuigen, bvb. voorstellen ze te verbieden in de centra van steden. Of omgekeerd, de parking op de grote markt voorbehouden voor Hummers. Leuk mediabommetje, goed getimed. ‘t Is autosalon. <br><br><br><br>In elk geval, wat je ook doet. Zorg dat het leuk klinkt, goed verpakt is, telegeniek, in 12 seconden kan worden uitgelegd, en beantwoordt aan een bepaalde Censydiam-doelgroep. En als het echt niet lukt, haal Laura Lynn erbij en verkleed je in paashaas.<br><br><br><br>Steeds bereid om mee te denken… <br><br><br><br>Bart

Reacties zijn gesloten.


 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie