bartcaron.be

Mary, Maria, Bert

Ingediend op november 12th, 2005 door bartcaron

Tony Mary, de baas van de VRT speelt door zijn onhandigheid in de kaart van de tegenstandigers van de openbare omroep is. Hoezo? Wel, we bereiden een decreetswijziging voor. We, dat zijn de minister en vertegenwoordigers de meerderheidspartijen. Dat de baas van de omroep met een aantal punten moeite heeft, is niet onmogelijk. Dat hij op de tekst, die hij vertrouwelijk, maar niet via mij, te pakken kreeg en meende te moeten reageren, ook geen probleem. Maar dat hij die reactie ook aan het Vlaams Belang moest sturen …  Zo zet je de politieke verantwoordelijken voor de VRT mooi voor aap. Reactie van mediaminister Bourgeois: dan overleg ik ook niet meer met de meerderheid en dien mijn decreet prompt in. Sommigen eisten het ontslag van Mary. Wie is de slimmerik …

bbc.jpgDeze week ook in London geweest, bij de BBC.  Leerzaam. De BBC is onze grote broer. Met zijn 8 analoge en 16 digitale televisiezenders is het ook een grote openbare omroep. De VRT kijkt likkebaardend over de krijtrotsen en wil nu ook 8 digitale zenders, voor jongeren en senioren, met sport, cultuur en Vlaamse identiteit …. Willen we dat? De kostprijs is zowat 200 miljoen euro. Duur? Het hangt er maar van af wie dat moet betalen? Als de overheid niet wil, moet de VRT de kans krijgen dat op de markt te zoeken toch? Maar 8 nieuwe kanalen, wie kijkt daar nog naar? Misschien even nadenken en goed kiezen, kiezen voor die kanalen die een echte inhoudelijke aanvulling betekenen.

maria.jpg"Maria Eeuwigdurende Bijstand" van Dastheater en Zuidpool gezien. Het is een prachtige toneelvoorstelling van onder meer Arne Sierens, Johan Heldenbergh en Marijke Pinoy over kleine mensen, die onhandig door het leven bewegen, struikelen, uitglijden, rechtkrabbelen, feesten en dromen. Het had net zo goedover onzelf zou kunnen gaan. Aangrijpend.

Deze ochtend deur aan deur gegaan voor 11.11.11. Opdat tegen 2045 de armoede in de wereld gehalveerd zou zijn. Mag het ietske meer zijn? En ook weer veel armoede en ellende gezien, net als exuberante rijkdom. Niet in de derde wereld, maar in mijn buurt.

Bert Anciaux is blijkbaar vogelvrij verklaard. Tom Lanoye (nog de meest intelligente reactie), Christophe Vekeman, Erwin Mortier generen zich niet om al hun literair talent via schuinschriften te richten op een ‘schijnbare’ vijand. Kritisch zijn mag en moet, uiteraard – we komen nergens met kontlikkers – maar eerlijk blijven aub.  Iedereen maakt fouten, maar nu doen alsof de minister … Is de literaire wereld, waar de gemiddelde teenlengte 10 keer groter is dan bij gewone mensen, heilig? Is het niet bij uitstek een arena vol gladiatoren? Naar verluidt beoefenden veel vrije mannen dit riskante beroep uit in de hoop beroemdheid te verwerven.

Ingediend onder mijn gedacht 1 reactie

Een reactie op “Mary, Maria, Bert

  1. Arne Sierens schreef:

    Beste Bart,<br><br><br><br>Fijn dat je onze voorstelling goed vond.<br><br>Graag had ik eens een afspraak met jou gemaakt.<br><br>Laat je me weten wanneer het eventueel kan?<br><br>Via mail of anders via telefoon 0477 79 72 21<br><br><br><br>Groeten<br><br><br><br>Arne Sierens

Reacties zijn gesloten.


 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie