bartcaron.be

Wil je 100 tv-zenders?

Ingediend op juni 17th, 2005 door bartcaron

telenet.gifRegelmatige of zeldzame televisiekijkers, de digitale televisie doet haar intrede. In ieder Vlaams huisgezin in het gebied waar Telenet de kabel uitbaat, kreeg gisteren een enveloppe in de bus over  de nieuwe wondere wereld van de digitale televisie; Je zou moeten geloven dat het uitgebreide aanbod echt waardevoller wordt,  dat het fantastisch is om er kleuterversies van internetsites te vinden, naast een primitief e-mailsysteem, films op aanvraag, heruitzendingen van Matroesjka’s en andere Flikken.
Mijn liefde voor tv gaat via de koers. Wielrennen is d

Ingediend onder mijn gedacht 1 reactie

Een reactie op “Wil je 100 tv-zenders?

  1. Sally Mens schreef:

    Tja, dat krijg je met die marktwerking. Er is geen sprake van een echte markt want de vraagzijde is (nog) niet georganiseerd en de aanbodzijde heeft het dus (nog) voor het zeggen.<br><br>Een oplossing zou zijn een Internetcampagne op te zetten van mensen die hun media-aanbod vernauwd zien worden door de opkomst van digitaal uitzenden. Ik heb geen zicht op de kosten van digitaal uitzenden maar zeker omdat het zo weinig bandbreedte verbruikt zou het toch mogelijk moeten zijn een aanbod te creëren. Daar moeten dan frequenties voor beschikbaar gesteld worden. Hoe de Belgische overheid daarmee omgaat weet ik niet (ik woon in Nederland en ben ook van die nationaliteit en toch fier SPIRIT-lid sinds 14 februari 2002) maar hier zijn radiofrequenties tegen gigantische bedragen geveild door de overheid. Daaraan vooraf werd bepaald welke radio men wilde (inhoudelijk en qua kwaliteit). Gevolg: mijn favoriete radiostation Radio 192 moest stoppen, werd van de AM geschopt! Gelukkig is het als Internetradiostation Radio Mi Amigo 192 heropgestaan – staat nu ook te spelen. Vrije radio!<br><br>Ik mis bij het digitale aanbod bijv. ook buitenlandse algemene TV-zenders. Met daarop het dagdagelijkse nieuws. Een laagdrempelige kans kennis te nemen van ontwikkelingen in bijv. andere Europese landen.<br><br>Ik vraag me ook af of deze ontwikkelingen niet in strijd zijn met de bepalingen in het Verdrag van Rome uit 1957 (de stichtingsakte van de Europese Economische Gemeenschap) waarin toch staat dat een ieder de vrijheid heeft alle informatie tot zich te nemen. Wordt dat weer theoretisch uitgelegd, de vrijheid heeft u toch, het geld is onze zorg niet, of wordt eindelijk de materiële uitleg gevolgd waardoor ook de diversiteit van het informatie-aanbod gewaarborgd wordt?<br><br>Op de SPIRIT-studiedag over media zei iemand me dat in Wallonië geen Vlaamse TV verspreid wordt. [Helaas: in de Brusselse Rand is de RTBF te ontvangen, voor de degenen die net als ik aan het terug betalen in gelijke munt denken…] Ook niet digitaal.<br><br>Er lijkt me voor een politicus als u bent een taak weggelegd de vrijheid uit het Verdrag van Rome handen en voeten te gaan geven door het media-aanbod divers te houden door de verspreidingsmogelijkheden te regulariseren. Waarbij concurrentie tussen de media mogelijk moet blijven opdat nieuwe media op kunnen blijven komen. De criteria voor toelating in de ‘digitale ether’ horen dus diversiteit in het aanbod te garanderen.

Reacties zijn gesloten.


 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie