bartcaron.be

Open brief aan president Obama

Ingediend op maart 25th, 2014 door bartcaron

Geachte meneer Obama,

U maakt woensdag naar alle verwachting kennis met het vliegveld in Wevelgem. Van harte welkom in onze regio, we hopen dat u een zachte landing heeft met uw helikopter. De uitbaters van de ‘international airport Kortrijk-Wevelgem’ zoals ze die zelf graag noemen, zullen wellicht heel tevreden zijn. We verwachten zeker een persbericht waarin ze naar aanleiding van uw bezoek het belang van deze luchthaven in de verf zullen zetten. Ze doen dat al als de ploeg van Zulte-Waregem eens het vliegtuig neemt, ze gingen haast uit de bol toen de ondertussen vermaledijde Lance Armstrong de luchthaven bezigde dus welke overtreffende trap moeten ze dan gebruiken bij de president van de USA himself!

Zelf stellen wij ons – als gewone nuchtere West-Vlamingen – de vraag waarom u eigenlijk niet landt in de omgeving van de Amerikaanse begraafplaats in Waregem die u bezoekt? Om te landen met een helikopter heeft u immers helemaal geen vliegveld nodig. De omwonenden, voor wie het helikopterverkeer een groeiende bron van geluidshinder is, zouden u dankbaar zijn. Bovendien zou uw veiligheidsteam wat minder werk hebben. De gebruikers van de E17, die zullen moet omrijden of wachten omdat uw limousine geen andere voertuigen mag tegenkomen, ongetwijfeld ook. Idem voor de treinreizigers van wie de trein dan stilvalt, en de schepen die niet meer onder de bruggen mogen varen. Maar toch, van harte welkom, mr. President.

In Amerika zal u ongetwijfeld gewend zijn aan veel grotere luchthavens, en de 10 miljoen euro die hier aan investeringen nodig is om de internationale normen te respecteren, zullen in uw ogen wellicht peanuts zijn. Dat is voor maar de kostprijs van enkele bezoekjes in het buitenland voor u, als we alles dat in de kranten staat over uw bezoek optellen. Maar daartegenover staat dat het aantal reizigers in uw land ook wel een pak hoger zal liggen. Of heeft u in Amerika ook luchthavens waar slechts een 50-tal zakenreizigers per werkdag de lucht in gaan?

In elk geval, hier in Vlaanderen vindt men geen commerciële partner die hierin wil investeren. Nadat 7 jaar lang beloofd werd dat de exploitatie niet meer door de overheid zou gebeuren, gaat men nu een NV oprichten met drie overheidspartners. Moest het in Amerika zijn, ik zie het u al uitleggen aan die mannen van de Tea-party, die tegen elke vorm van overheidsinmenging zijn…! Hier is Groen de enige partij die daar vragen bij stelt.

Aangezien het in de regionale krantenpagina’s stond, zult u dat wel niet gezien hebben, maar onlangs hebben we een ludieke actie gevoerd om dit alles aan te klagen. Misschien kunt u bij een volgende gelegenheid iets langer in Wevelgem blijven in plaats van snel in uw wagen te springen, we willen u met veel plezier wat tekst en uitleg geven. Bij Groen zijn we pacifisten, dus u hoeft van ons geen aanslag te verwachten.

Hoogachtend,
Bart Caron, Kortrijk, Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid
Maarten Tavernier, Wevelgem, provincieraadslid

P.S. Wist u dat de begraafplaats in Waregem niet eens als erfgoed is beschermd? Mogen we met uw groeten een brief schrijven naar de minister?

Ingediend onder mijn gedacht Reacties uitgeschakeld voor Open brief aan president Obama

 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie