bartcaron.be

Ja, Groen! Kortrijk doet het in 2012 op eigen kracht

Ingediend op januari 14th, 2011 door bartcaron

De gemeenteraadscverkiezingen van 2012 kunnen nog veraf lijken, maar langs alle kanten worden die verkiezingen al voorbereid. Ze zijn zeer belangrijk, vooral omdat ze het bestuur van onze nabije omgeving zullen beslissen. Het gaat over de plek waar we wonen, waar we ons ontspannen, waar onze kinderen school lopen enz.

Ik ben blij dat we het kunnen zeggen. Ik werd er zo vaak op aangesproken, maar waren nog niet klaar. Nu wel. We hebben een beslissing genomen, zeer bewust, na een ruime consultatie binnen en buiten Groen!. Ze is gebaseerd op de situatie in Kortrijk. Die is anders dan in pakweg Harelbeke, Ingelmunster of Brugge. De politiek zit er anders in elkaar, de krachtsverhoudingen zijn verschillend, de politici in je eigen en in andere partijen zijn telkens andere mensen. Soms is samenwerking tot en de vorming van één lijst absoluut aangewezen,  soms net niet. We hebben niets tegen kartels, niet tegen gezamenlijke lijstvorming, waar dat voor de partijen, voor de samenstellende delen nuttig is, versterkend werkt.
En dus, onze groep in Kortrijk gaat in 2012 op eigen kracht naar de keizer, tikfout moet zijn ‘kiezer’ natuurllijk. Maar omdat die altijd gelijk heeft, is het een keizer. Dat is het hart van de democratie. Zelfs al meen je zelf overschot van gelijk hebt, je moet dat gelijk nog krijgen van de kiezer.

Het is een positieve keuze, gemaakt door de algemene ledenvergadering. Ze is ingegeven door het geloof dat er in een centrumstad als Kortrijk plaats is voor een eigen Groen! verhaal. Wij denken dat de onafhankelijkheid en de ongebondenheid belangrijke troeven zijn voor ons, zowel voor als na de verkiezingen. Ze laten ons toe om op de authentieke en positieve manier die ons eigen is, aan politiek te doen.

Natuurlijk willen we ook eigen accenten leggen in de stad, bijvoorbeeld op gebied van ruimtelijke planning, leefbare deelgemeenten en buurten, openbaar vervoer en veilig fietsen. We pleiten voor een CO² neutraal stadsbestuur en gebiedswerking die vertrekt vanuit de bevolking. Ten slotte staan ook cultuurbeleid en armoedebestrijding hoog op onze agenda. Wij staan voor een open en diverse stad met een gezonde sociale mix. Kortrijk bloeit de voorbije en de volgende jaren opnieuw op. Dat willen we graag mee ondersteunen, weliswaar met onze eigen accenten kleuren, democratiseren, voor iedereen interessant en nuttig maken.

En hebben we volk genoeg? Een sterke ploeg? Jazeker, er is een mix van enthousiaste jongeren, mandatarissen met ervaring op verschillende niveaus en mensen die aan de wieg stonden van de groene beweging in Kortrijk. Maar we zoeken steeds versterking. We willen ons met een open lijst aan de kiezer presenteren. Dit wil zeggen dat er op onze lijst ook plaats zal zijn voor niet-groenen die mee willen stappen in ons verhaal van authentieke, eerlijke en positieve politiek.

Ingediend onder kortrijk en regio, mijn gedacht Reacties uitgeschakeld voor Ja, Groen! Kortrijk doet het in 2012 op eigen kracht

 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie