bartcaron.be

Van dat nieuwe jaar dat er nog maar pas is

Ingediend op januari 2nd, 2011 door bartcaron

Hard werken of genieten. Dat is het dilemma van deze dagen. Normaal los ik dat nogal praktisch op. Ik duw de eerste dagen stevig door in de hoop mijn achterstallige werk op te kuisen, om dan een beetje te mogen genieten. Ik ben opgevoed met een stevige arbeidsethos, en die houdt me stevig vast. Daar moet ik toch eens proberen van af te kicken. Maar er eerst nog een lap op geven. Dat betekent in mijn geval nog honderden mails beantwoorden, enkele artikels schrijven voor tijdschriften of boeken, een aantal parlementaire vragen uitschrijven, een voortel van decreet bijwerken en een stevig standpunt uitschrijven over de visie tekst van de minister die bevoegd is voor het On(t)roerend Erfgoed. En van die vervelende nieuwjaarskaartjes schrijven – ik beantwoord dit jaar geen kaartjes meer van grote instituties en van heel grote meneren en madammen.Die behandelen hun post toch niet zelf, ze zullen nooit weten dat ik geen wederwens heb opgestuurd.

Eergisteren maakte ik zelf wel een digitale nieuwjaarskaart. Dat vind ik plezant, met dank trouwens aan de Unie der Zorgelozen van wie ik niet alleen de papieren versie van de wenskaart koop, maar ze ook digitaal mag gebruiken. Deze kaart is een deel uit het beeldend werk van de Unie der Zorgelozen .Daarmee schrijf ik mijn hele mailbox aan, meer dan 2000 adressen. Ik krijg ook vele fijne reacties, vaak van mensen waarmee ik al een tijdje geen contact meer me heb gehad. Best aangenaam.
En krantjes van de partij bussen. In de hoop dat mensen ze ook lezen. En een beetje in de tuin gewerkt, klimop en hortensia’s gesnoeid. Pots verscheen een piepklein vogeltje, dat blijkbaar niet bang is van mensen. Zo kon ik genieten van het verschijnen van het kleinste vogeltje dat bij ons voorkomt, het goudhaantje. En een beetje meer tijd met de familie doorbrengen …
Het achterstallige werk schuift niet zo snel weg … en dus wordt deze week ook een werkweek. Daarin ook de bespreking van de eindnota van bemiddelaar Johan Vande Lanotte. Daar kijk ik al naar uit.

En verder, weer beginnen lopen, van prachtige sneeuw en dooiloandschappen genoten, in slaap gevallen tijdens het lezen. Ja, juist lezen, dat mis ik zo vaak: ‘Het Land is moe’ van Tony Judt, ‘De val van Prometheus’ van Ton Lemaire, ‘Straf de Armen’ van Loic Wacquant en straks hopelijk nog een fijne roman ‘De wereldverzamelaar’ van Ilija Trojanow. Ik ga morgen ook nog ‘Vrijheid’ van Jonathan Frantzen kopen. Bovenaan op alle lijstjes, dus ja … En hopelijk nog een beetje contrabas spelen, de cellosuites van Bach, voor contrabas bewerkt. Dat is pas een fantastische uitdaging.

Beste lezer, kan ik je in 2011 iets anders wensen dan artistiek plezier, warmte, oprechte emotie, en veel engagement? En een beetje meer tijd voor jezelf en je familie en vrienden? Dat wens ik ook mezelf toe.

PS Ik heb alvast mijn eerste nieuwjaarsreceptie gemist, gewoon vergeten. Als dat geen goed begin is.

Ingediend onder mijn gedacht Reacties uitgeschakeld voor Van dat nieuwe jaar dat er nog maar pas is

 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie