bartcaron.be

Nieuwe politici in Q-town beloven bruiswater

Ingediend op oktober 19th, 2012 door bartcaron

Nog ééntje om het af te leren. Ik bedoel een blog over de verkiezingen in Kortrijk. Ze zijn bijna een week oud. Het is alvast een week minder lang tot de de volgende verkiezingen. Ik tel al af en ben net met mijn volgende campagne begonnen. Ik wacht ondertussen op een voorstel om minister van Pensioenen te worden. Of komt die niet vrij? Misschien zoekt de Kortrijkse coalitie nog een schepen van Vlaamse zaken, zoals ze deden in Aalst? Of een schepen van onkruidbestrijding, een belangrijk en zwaar verwaarloosd probleem van Kortrijk aldus de sp.a-voorzitter op de Kortrijkse markt? Of een schepen met als bijzondere opdracht te bemiddelen bij interne ruzies? De ego’s zijn niet klein, de chefs talrijk. Vandaag worden enkel vallende herstbladeren gemeld in de omgeving van het uitermate tevreden Kennedybos, stralend van vreugde dat het niet gekapt wordt. Terecht trouwens. Het is nog te vroeg voor brokken, maar we kijken er al naar uit. Kan ik mijn opleiding en ervaring als maatschappelijk assistent en agoog ter beschikking stellen? Je moet maar bellen.

Ondertussen lees ik graag wat nieuwe raadsleden van de nieuwe Kortrijkse meerderheid, kandidaat schepen, verklaren in het Kortrijks Handelsblad. Het valt op dat de meesten zich erg op de vlakte houden, zeker de nieuw-verkozenen van sp.a en CD&V, maar die van de N-VA hebben dan toch al een mening. Dat alleen is zelfs verrassend te noemen. We lezen interessante stuf:

Rudolf Scherpereel (N-VA) wil het ondernemerschap aanzwengelen. Verrassend is dat niet te noemen. Hoe hij dat denkt te doen, blijft nog een geheimpje. Met Rudolf moet je ook een beetje opletten. De avond van de verkiezingen verklaarde hij op televisie doodleuk dat hij liefst een coalitie wilde met de CD&V. Nog voor hij een gesprek met die partijvoerde, had hij al getekend bij de concurrentie, omdat die meer bevoegdheden en zwaarder posten zou leveren. In commerce is een woord nochtans een woord, heb ik altijd geleerd.

An Vandersteene (N-VA) meent dat Kortrijk zich niet moet spiegelen aan Gent of Antwerpen, want wij zijn Kortrijk. Klein en fijn, zegt ze verder. Als dat een vorm van bescheidenheid is, zijn we zelfs op goede weg.

Catherine Waelkens (N-VA) wil dat het stadsbestuur niet langer gooit met geld van kinderen en kleinkinderen. Ik ook niet hoor. Maar om die redenen is haar gebroed verhuist naar het buitenland, hopelijk geen lage loonland waar haar arme sukkels godganse dagen verkiezingsaffiches moeten zeefdrukken. Ze wil ook de verdeling van de subsidies herbekijken. Verenigingen mogen van haar geld krijgen, maar ze moeten er goed mee omspringen. Haar mening is duidelijk, ze denkt dus dat dat vandaag niet zo. Er komt dikke ambiance.

Steve Vanneste (N-VA) zegt zelfs dat jongeren en jonge gezinnen uit Kortrijk weggaan omdat er onder meer geen goed openbaar vervoer is, de stad niet overal even goed bereikbaar is … Ik dank die gast dat hij ook ons programma heeft gelezen.

Axel Weydts (sp.a) wil, in navolging van wat hij eerder al stelde, dat hij graag de gemeenteraad vanaf januari zou willen live-streamen. Goed idee Axel, al zullen we zijn live-verslag via het internet wel missen. Alhoewel, hij zou dat toch kunnen blijven doen? Kruidig, en lekker selectief. Doen Axel!

Arne Vandendriessche (Open VLD) wil van Kortrijk een bruisende stad maken. Dat zal wel geen probleem zijn met zo’n coalitie en zo’n burgemeester? Het is echt niet nodig nog meer koolzuurgas in het spuitwater van de raadsleden te doen. Het zal bruisen, ik zal Arne heel graag ondersteunen.

Mohamed Alouna (Open VLD) wil ook van Kortrijk een bruisende stad maken. Amai, dat gaat er nogal aan toe gaan. Maar hij gaat als moslim ook voor een multicultureel Kortrijk, en wil bruggen bouwen tussen de gemeenschappen. Moedig en fijn.

Geen enkele verkozene spreekt over groen of natuur. Eentje van de 17 spreekt over cultuur (dank Axel). even weinig over Kortrijk als diverse stad, idem voor openbaar vervoer. Wel veel over ondernemen, over wonen, over veiligheid.
Ik wens ze allemaal veel politieke moed toe. En veel bruiswater.

Ingediend onder mijn gedacht 1 reactie

Een reactie op “Nieuwe politici in Q-town beloven bruiswater

  1. Geo Verstichel schreef:

    Bart Bart Bart
    is het door de zure regen of is het uw karakter rmaar zo verzuurd man, zo gaat ge nooit 100 worden of is dit slechts je zure adem omdat je voorakkoord met de CD&V niet kon verzilverd worden misschien ?
    Afspraak binnen 6 jaar dan maar zeker.

Reacties zijn gesloten.


 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie