bartcaron.be

CEO bij de VRT? Topsportmanager? Wijkagent?

Ingediend op december 24th, 2009 door bartcaron

Daarnet gelezen op Belga dat, als straks de procedure wordt opgestart om een nieuwe CEO van de Vlaamse openbare omroep VRT te benoemen, er zeker één kandidaat zal zijn: oud-CEO Tony Mary. Dat bevestigt hij aan De Morgen. “Als Jobpunt Vlaanderen de vacature straks openstelt, schrijf ik me in”, zegt Mary.” Dat hij niet zo meteen veel kans maakt, beseft hij we, maar provocatie is nu eenmaal zijn geliefde stijlfiguur.
Hij was al eens de baas van de VRT, maar moest opstappen na eindeloze ruzies met de mediaminister en de regering en het Vlaams parlement, maar vooral na het steeds herhalen van onhaalbare en peperdure ambities. Dat hij zich nu alleen maar kandidaat zou stellen omdat, zo zegt hij “heel wat mensen binnen de VRT me aangepord hebben.” Voor wie dat niet gelooft, kan Tony Mary ook een ander verhaal verzinnen.

En dus, ik stel me via deze weg kandidaat voor de vacante functie van gedelegeerd bestuurder bij de VRT. Als Tony Mary dat kan, dan mag ik dat zeker. Alleen de politieke kleur zou een probleempje kunnen zijn …Maar ik heb veel ervaring, in de politiek, in besturen, in cultuur, in media … Zeker zoveel als de vorige CEO’s die telkens na korte tijd het wespennest van de Reyerslaan moesten verlaten. En desnoods koop ik een strikje, als dat kan helpen om die post binnen te halen. Goed betaald, minstens het dubbele van mijn schamele -:) parlementaire wedde, en een mooie onkostenvergoeding. Ernst aub, er zal wel iemand moeten worden gevonden die in deze barre (financiële) tijden en met een politiek landschap dat een haat-liefde heeft met onze openbare omroep, zijn nek en zijn gezag wil aanwenden om voor de VRT te vechten. Straks wordt stevig gediscussieerd over de kernopdrachten van onze omroep, en het gevaar bestaat dat die beperkt zullen worden ingevuld, toch beperkter dan tot vandaag. Natuurlijk kan er bespaard worden, en zullen er dus keuzes moeten worden gemaakt, en net dan is er een enthousiasmerende, moedige, visionaire en gezaghebbende figuur broodnodig.

Er komt geen nieuwe topsportmanager. Dat deelde Sportminister Philippe Muyters mee. De Tasforce Topsport, binnen Bloso gesitueerd, neemt die rol over. Ik pleeg er later nog een stukje over, maar nu wil ik wel kwijt dat de topsport terug naar het verleden wordt gekatapulteerd. Vroeger functioneerde het topsportbeleid al zo, en was dat net niet de grote klacht? Er moest iemand komen die de kortzichtigheid van elke betrokkene, in elk geval de sportfederaties, kon overstijgen, en een krachtige lijn durfde uitzetten.Zoals een dirigent van een orkest, nog zo’n plek waar democratie niet echt gewenst is – stel u voor dat de violen onderling gaan ruziën over het feit dat ze stiller of luider spelen. De eerste topsportmanager, Ivo Van Aken was zo’n moedige sportdirigent, maar dat was niet naar de zin van sommige bobo’s van het Bloso. Die halen nu hun gramschap, en mogen zelf de baas spelen. Afwachten wat dat wordt. Ik hoop dat ik er helemaal naast zit, maar ik vrees dat we terug naar de 20ste eeuw zijn geschoten. De leden van de Taskforce zijn we capabele mensen, maar krijgen zij enige reële invloed? Of zijn zij het alibi voor falend sportbeleid? Is de vriendjespolitiek morgen terug?

Wijkagent, dat vind ik een zeer nobele job. Ik wil op deze Kerstavond alle mensen die deze ondankbare, en slecht betaald job uitoefenen, van harte gelukwensen. Zij verdienen een woordje van waardering. Zij zorgen ervoor dat zovele lokale en kleine probleempjes worden opgelost, zonder dat ze uitgroeien tot ernstige incidenten, en lang voor ze de krant halen.

Ingediend onder mijn gedacht Reacties uitgeschakeld voor CEO bij de VRT? Topsportmanager? Wijkagent?

 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie