bartcaron.be

Cultuur, veel cultuur en contentement

Ingediend op september 22nd, 2009 door bartcaron

Ik heb in vier dagen zoveel mooie dingen gezien dat ik er niet over kan zwijgen. Ik kom van een concert van Young@Hart, een Amerikaanse koor dat rock zingt, erg groovy en zwart, met die bijzonderheid dat het is samengesteld uit een 25-tal krasse tachtigers. ZIe het filmpje maar. Ik zag het aangrijpende toneelstuk ‘Gezongen zeer’ van Theater Antigone, met een krasse Tania Van Der Sanden en Lucas Van den Eynde, en over ouderliefde en psychiatrie. Een prachtige tekst van Nico Boon. Ik hoorde en zag hoe WIllem Vermandere de Roma van Borgerhout inpakte. Ik zag op de Groote Stooringe in Roesdelare hoe de Spaans-Argentijnse compagnie ‘Voalá’ een groots en adembenemend spektakel bracht waarbij tien dansers hoog in de lucht hangen – en neem dat maar letterlijk, ik schat dat ze zo’n 50 meter werden opgetild, ik durfde niet meer kijken. Met schitterende livemuziek en ingenieus licht. Ik kon zondag bij Arteconomy (Julie Vandenbrouckel) genieten van nieuwe werken van Honoré d’O en Claire Roudenko-Bertin. En van de amateurkunstenaars in het Aalbeekse Ontmoetingscentrum. En ik ging zelf ook nog eens optreden. En we kochten voor mijn dochter Floor een nieuwe altsax.

Cultuur dus, veel kunst en cultuur in één lang weekend. Ik zweef dezer dagen van contentement. Ik ben een bevoorrecht mens dat ik dat allemaal kan en mag meemaken. En dat ik er (deels) mijn job heb kunnen van maken. Zelfs nu in de politiek. Immers, cultuur is mijn eerste vakgebied. Ik zou zo graag hebben dat er nog veel meer mensen hetzelfde genot hebben of kunnen hebben. Laat het niet voorbijgaan.

Ingediend onder mijn gedacht 3 reacties

3 reacties op “Cultuur, veel cultuur en contentement

 1. De Wroeter schreef:

  Mijnheer, ik zou ook graag zo een weekend ( leven ) hebben.
  Maar ik heb gans het weekend gewerkt ! en nu werk ik gans de week.
  Ja, dat zijn zelfstandigen. Maar politiekers begrijpen dit niet al te best.

 2. Bart Caron schreef:

  Ik werk zo’n 14 tot 16 uur per dag. Mijn vrije tijd spendeer ik meestal in culturele sferen, naast een beetje zelf sporten. Televisie is er niet bij. Maar ik geef toe dat aan cultuur deelnemen een voorrecht is, maar ook een nodig tegengewicht tegen kortzichtige en simplistische gedachten waar onze samenleving zo’n nood aan heeft. Ik nodig u uit om eens samen naar een voorstellen te gaan den nadien een glas te drinken. Geen zin?

 3. jan Dekyvere schreef:

  fenomenale bart, ik zou het niet kunnen. 14 tot 16 uur per dag werken en dan nog zo’n cultureel leven leiden…. Je moet superman zijn.

  ik ben een kleine zelfstandige en als ik 16 uren gewerkt heb (gebeurt wel eens in onze sector), sleep ik me naar bed.

Reacties zijn gesloten.


 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie