bartcaron.be

Ondergedompeld in een festival en … de politiek is weg

Ingediend op juni 29th, 2009 door bartcaron

Ik ben nauw betrokken bij Humorologie, het beste festival van West-Europa en omstreken. Dit festival dat hedendaags circus – en dat is wat anders dan nummertjes met getemde leeuwen of overjaarse clowns, denk liever aan Circus Ronaldo of het Australische Circa -met visueel theater en comedy combineert, is uniek in Vlaanderen. Ik ben fier dat ik er (mede)oprichter van ben. Nog steeds ben ik ook vrijwilliger, tijdens het festival en bij de afbouw. Een festival op zes podia (in zalen en tenten), dat vergt veel uitrusting en vooral veel inzet van mensen.

Maar wat ik vooral wil zeggen is dat ik vier dagen op het festival heb doorgebracht, bijna 20 uren per dag, en dat het lijkt alsof er geen buitenwereld meer is, geen andere wereld. In die dagen draait alles rond de vele voorstellingen, de wensen van artiesten, de reacties van publieken, de vrijwilligers en rond sfeer. Vandaag, op het eind van de eerste dag van de afbouw, besef ik plots weer dat er een andere wereld is. Ik moet morgen de eed afleggen in het Vlaams parlement. En vanavond ben ik al naar een heel plezierige actie geweest van Groen! Kuurne over de bankencrisis. Versta dat laatste als een actie over de onwaarschijnlijke slechte staat van én het tekort aan zitbanken in de gemeente Kuurne.

Ik besef, bij het surfen door de politieke pagina’s van de internetkranten,  dat er eigenlijk niets gebeurd is. Ik heb niks gemist, zeker niet in eigen land. Ik heb het stellige vermoeden dat dat eigenlijk zo vaak zo is. Alleen, als politicus ben je zo gefixeerd op dat politieke bedrijf, dat je denkt dat elke kleine gebeurtenis in het politieke land van wereldbelang is en dus alle aandacht moet krijgen, maar helaas, het is precies het tegengestelde. Zelfs de mailbox krijgt veel minder te slikken en de Blackberry valt haast droog. Het mag een stevige relativering inhouden van het politieke gedoe. Ik zal die moraal van het verhaal proberen vast te houden, als we vanaf morgen weer denken dat we het centrum van het heelal uitmaken, daar onder de glazen koepel van het Vlaams parlement. We zouden het eigenlijk moeten weten. Als jet aantal pagina’s telt dat de kranten besteden aan binnenlandse politiek, aan sport, aan televisie en aan populaire evenementen zoals rockfestivals, dan weet je het wel. Misschien, als je plots doodgaat, dat je extra aandacht krijgt – maar dan weet je het zelf niet meer. Ook dan kan de beste politicus niet op tegen een modale rockartiest. Zelfs de echt grote Karel Van Miert haalt het niet van Michael Jackson.

Maar toch, ik ben ook fier dat ik er mag zetelen in het Vlaams parlement en er morgen de eed mag afleggen. Ook al is het bij wijlen een praatbarak, met slechte comedy met vooral leugenachtige acteurs.

Ingediend onder geen categorie 4 reacties

4 reacties op “Ondergedompeld in een festival en … de politiek is weg

 1. koen schreef:

  Bart,
  Beter dan dit kun je het niet verwoorden!
  groeten,
  Koen

 2. coussens peter schreef:

  beste bart, overschot van gelijk: vlaanderen is een kleine praatbarak met sclechte acteurs en zeker niet centrum van de wereld.

 3. jan Dekyvere schreef:

  Bart,

  zat ook jij niet in dat vlaams parlement? maakte / maak ook jij geen deel uit van die kleine praatbarak met slechte acteurs?

  er begint iets rond te draaien in mijn maag als ik dit lees.

  ja, je zit duidelijk in de oppositie.

  het kan verkeren…

 4. Bart Caron schreef:

  Ik zeg dat het ‘bij wijlen ’ een praatbarak is met slechte acteurs. Gelukkig zijn er betere momenten, al zijn die eerder uitzondering dan regel. Ik kan maar mijn best doen en proberen op niveau te besturen dan wel oppositie te voeren. Of dat volstaat, moet de kiezer beoordelen. Wat de anderen daar van bakken is voor hun rekening ….

Reacties zijn gesloten.


 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie