bartcaron.be

Beste V.V. Bart,

Ingediend op juni 13th, 2009 door bartcaron

Zojuist een fleske wijn geopend op het goede nieuws, cheers man! Ne Kiwi dan nog, Pinot Noirke uit het zuideiland van New Zealand die ik een paar weken geleden al eens heb mogen smaken. Vond hem eigenlijk een beetje jong bij die eerste kennismaking, maar in tegenstelling tot de meeste Pinots die ik hier vind, vond ik dat den dezen duidelijk potentieel had. Zullen we dus nooit te weten komen wellicht, aangezien ik hem hier aan het uitdrinken ben as we speak. Tenzij ik morgen een andere fles koop natuurlijk, wie koopt er nu slechts eentje om te laten liggen overigens? Dezen die er zich geen tweede kunnen veroorloven waarschijnlijk.

Soit, misschien had je het al voelen komen want naar het schijnt hebben politiekers ” a sixth sense ” for bullshit….don’t ask me why, maar allemaal zever dus. Zit hier gewoonweg excuses te zoeken om het voortijdig openen van da floske te verantwoorden, da’s al.  En welk beter excuus dan het glas te kunnen heffen op jouw verkiezing, ja toch? Was je niet verkozen geweest had ik ze weliswaar ook geopend hoor, en niet alleen omdat dit een nog betere reden zou geweest zijn, kameraadschappelijk verdriet verdrinken en dies meer wete wel, maar omdat ik nu eenmaal goesting had op een glas wijn, en het de enige fles binnen handbereik bleek te zijn, meer moet da nie zijn eigenlijk. Hoe dan ook heb je het verdiend vind ik, ook al heb ik dan niet persoonlijk kunnen helpen je te verkiezen. Heb jaren geleden immers volmacht gegeven aan mijne maat Francis van Brugge om dit klusje te klaren in mijn naam, want ben nog altijd Belg. Kan dus evenzogoed rood als groen geweest zijn, hem kennende. Van nen anderen dierbare maat uit Brugge, Martin, weet ik echter wel dat hij voor jou gestemd heeft want vermeldde het in zijn mailke zondag na weest stemmen geweest te zijn en pistolekes halen…..brood en spelen, zei hij. Had ik evenmin een hand in weliswaar hoor, net zomin als bij de keuze op jou te stemmen door mijn zus Rose uit Aalbeke, die me wist te vertellen aan den telefoon dat ze net terug was van het stemhokje en voor Bartje had gestemd. Blijkbaar nogal populair daar in de streek he man, moet zijn dat de mensen vertrouwen hebben in je, dat of da hoedje en brilleke.

Meanwhile… back at the ranch… Stellen we het zo goed als de omstandigheden het toelaten, zou ik zeggen. De lange hete zomer heeft onmiskenbaar zijn sporen nagelaten, maar tevens is er hier in Melbourne de laatste jaren een agressief racistische mentaliteitsverandering aan de gang die me allesbehalve zint. Momenteel zijn het de Indische studenten die het moeten bekopen, al een paar in het ziekenhuis beland en een paar doden gevallen ook zelfs. En mag ik dan wel een grapje maken met mijne Indische maat Ashok op het werk, yeah Ash… I heard that the original plan was to attack the Belgian students…..but they couldn’t find any, maar het is dus verre van grappig. Wordt wel meer dan een beetje moeilijk hoor als ze zo gaan beginnen in een stad als Melbourne met een bevolking die omzeggens uitsluitend uit migranten bestaat, indien niet recentelijk aangespoeld dan toch zeker via ouders of grootouders. Nu, zou hier wel nog een tijdje kunnen op doordraven hoor, maar hou het hier beter bij voor vandaag denk ik. Heb je wel wat beters te doen dan naar mijn gezaag te zitten staren vermoed ik zo. Daarbij ben ik bijna halfweg mijn fles en moet ik nog beginnen koken, stir-fry-Freddy vandaag namelijk, met versneden kippebouten, wortels, bloemkool, broccoli, rijst, oestersaus, kruiden….en allemaal in de wok. Vergezeld van een goe glas wijn uiteraard…als der nog overschiet toch.
Nogmaals van harte gefeliciteerd in elk geval, vele hartelijke groeten nog… tevens aan Griet vaneigens, en tot een volgend fleske!

Freddy

P.S. : Mijn Engels zal wel nooit zijn wat ik er van verwacht, en binnenkort is mijn Nederlands niet meer wat anderen er van verwachten.

Ingediend onder geen categorie Reacties uitgeschakeld voor Beste V.V. Bart,

 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie