bartcaron.be

Een fantastische dag

Ingediend op februari 15th, 2009 door bartcaron

Ik heb een fantastische dag beleefd. Gisteren zaterdag. Een dag van sterke emotie, grote spanning en diepe blijdschap. Er was ledenvergadering van Groen! West-Vlaanderen waarop de lijsttrekker, lijstduwer en 1ste opvolger werden gekozen door de leden. De blijheid kwam pas in de vroege namiddag, na de stemming. Nadat de leden de modellijst hadden goedgekeurd. Ik was ontroerd, bijna tweederde van de leden keurden die goed.
Het was een illustratie dat basisdemocratie toch kan werken – al moet ik zeggen dat als je er zelf voorwerp van bent, het toch confronterend is. Mensen komen openlijk voor hun mening uit, en die is kritisch. Goed zo, je moet als kandidaat door een spervuur van vragen, stevige discussie, kortom de toets van geloofwaardigheid. De kernvraag is: "ben jij, Bart Caron, wel een geloofwaardige kandidaat"? Ik hoop dat uiteraard te kunnen zijn. Ik wil er mij 200 procent voor inzetten, de baan opgaan, met alle afdelingen contact hebben, luisteren en enthousiasmeren.

Mijn politieke motto’s zijn eerlijkheid en rechtvaardigheid. Twee ouderwetse begrippen misschien, maar oh zo nodig in de politiek. Eerlijkheid als levenshouding en rechtvaardigheid als doelstelling. Die passen perfect in Groen!. Ik moet mij daar niet voor forceren, helemaal niet. Ik kan mezelf zijn. Dat voelt fijn aan, alsof je thuiskomt. Ja, dat is het overheersende gevoel. Al moet ik toegeven dat ik bij Spirit ook veel toffe momenten heb beleefd. Eerlijk blijven h

Ingediend onder mijn gedacht 5 reacties

5 reacties op “Een fantastische dag

 1. walter maes schreef:

  De truuk van het ‘pollcomité’ opererend onder de mom van ‘basisdemokratie’ is gelukt. Jef Tavernier werd vakkundig aan de deur gezet en overloper Caron (met het mandaat van Sp.a/Spirit in zijn rugzak) neemt ongegeneerd zijn plaats in. Nu nog verkozen geraken en het voordelig luxe-postje is weer voor vijf jaar binnen. Men moet het kunnen. We zijn benieuwd.<br><br><br><br>Jef Tavernier : “voortaan ga ik mijn energie in positieve zaken steken”.

 2. Bart Caron schreef:

  Goed geprobeerd, maar toch gebuisd. Jef Tavernier was geen kandidaat. En ik kreeg de steun van de leden. Nu kan ik mijn energie en enthousiasme in het positieve project steken dat Groen! heet. Over het luxe-postje zal ik u eens persoonlijk aanspreken. Misschien wil u dan niet meer wisselen? Ik begrijp dat ik de volgende vijf jaar achterovergeleund, indommelend kan genieten van een dikke pré, terwijl de Groen!leden goedkeurend knikken. Is het dat wat u denkt?

 3. Bart schreef:

  Hoeveel kost die advertentie, Bart? Als ik een beetje op de hoogte ben van de tarieven, toch minimum 20 keer het bedrag van de jobkorting. Als het geen populisme is van Groen!, dan kan Groen! misschien bovenop jouw jobkorting ook het bedrag van die advertentie aan die jongen schenken.

 4. Dominique schreef:

  Eerst wel jouw jobkorting weggeven hé Bart!<br><br>Vind ik nogal populistisch hoor…

 5. Bart Caron schreef:

  Er komt nog een advertentie met de jongen aan wie ik mijn jobkorting weggeef. Echt geef. Ik doe niet alsof.<br><br>Ik heb overigens niks tegen tegen deze belastingskorting, maar dan graag voor iedereen, en niet alleen voor wie werkt. Waarom mogen gepensioneerden, zieken enz. hiervan niet genieten. <br><br>Nog beter zou zijn de sociale uitkeringen serieus te verhogen. Maar dat is dan weer federale materie. Ik heb het eertijds ook gezegd in verschillende besprekingen.

Reacties zijn gesloten.


 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie