bartcaron.be

Van harte bedankt

Ingediend op februari 7th, 2009 door bartcaron

Ik ben stomverbaasd – in de goede zin – over de vele reacties op mijn stap naar Groen!. Mails, sms’en, facebookberichten, ik werd erdoor overspoeld. Het doet deugd, vooral omdat die quasi allemaal zo positief waren. Zelfs politieke concurrenten  kregen het over hun lippen om mij geluk te wensen. Oude vrienden, die ik jaren niet meer zag of hoorde, outen zich enthousiast. Vrienden van vandaag, ook bij andere partijen, vinden mijn keuze normaal en zeer begrijpelijk. Verschillende mensen wensen zelfs lid te worden.

Ik dank de mensen van Groen! voor het warme onthaal en de fijne ondersteuning in deze eerste week. Let’s go for it. Straks pakken we allerlei thema’s en dossiers aan. Ik kijk er naar uit. Ook en vooral naar het contact met lokale groepen en mensen. Daar gaat politiek om, om het werken aan de kwaliteit van ons (samen) leven.

Sommige ex-collega’s hebben het wel moeilijk en voelen zich gekwetst. Hadden ze er zo op gerekend dat ik voor sp.a zou kiezen, als een soort vanzelfsprekendheid? Ja, ik pleit voor progressieve samenwerking. We hebben in de gemeenteraad een fractie sp.a-SLP-Groen! die tot nu goed samenwerkte. Kan dat niet verder gaan?
Ik begrijp de ontgoocheling van sommige vroegere ‘vrienden’. Maar ik zou toch graag zien dat zij mijn persoonlijke keuze proberen te begrijpen zodat we voor de ‘goede zaak’ kunnen gaan, in plaats van aan politique politicienne te blijven doen.

Er is

Ingediend onder mijn gedacht 2 reacties

2 reacties op “Van harte bedankt

  1. Bart schreef:

    Beste Bart,<br><br><br><br>Ik veronderstel dat ik één van die vroegere ‘vrienden’ ben waar u op doelt. Het feit dat ‘vrienden’ tussen aanhalingstekens staat, betekent wellicht dat u dit geen echte vrienden vindt. Want vrienden steunen elkaar onvoorwaardelijk, wat ook hun keuze is. Maar elke keuze heeft zijn gevolgen. Het is jammer dat u dat niet zelf inziet, maar afdoet als ‘politique politicienne’. Als iemand die dacht dat hij een vriend was, vind ik het belangrijk u daarop te wijzen.

  2. Bart Caron schreef:

    Dag Bart,<br><br>De omschrijving ‘vrienden’ slaat op een dubbelinterview dat een tijdje geleden in een regionale krant verscheen. Je moet je niet aangesproken voelen. Ik doel niet op jou, helemaal niet. Ik denk dat we nog goed kunnen samenwerken, als je dat wil tenminste, ik in ieder geval wel.<br><br>Niet willen samenwerken, als dat inhoudelijk voor de hand ligt, zou zelfs jammer zijn. Met welke progressieve of linkse mensen ook.

Reacties zijn gesloten.


 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie