bartcaron.be

Was ik maar Zwarte Piet …

Ingediend op november 16th, 2008 door bartcaron

Sinterklaas.jpgIk heb Sinterklaas gezien. Hij moest normaal rond 13u30 in Kortrijk aankomen. Maar, wij zagen hem vroeger. Wij wonen in Marke, dat is 4 km van de stad af en langs de Leie. en zo rond 13u verscheen een met ballonnen getooide boot. Met op het dek de enige echte Sint, vriendelijk wuivend.
Hij is waarlijk de belangrijkste man die ik dit weekend mocht ontmoeten. Al heb ik veel mensen gezien: op een gastles over cultuurbeleid op de opleiding Cultuurmanagement aan de UA, op de dag van Natuur bij het opkuisen van een natuurgebied, in theater Antigone, in het Vlaams parlement bij de Poëtenavond, bij de opening van The Sequence, het prachtige kunstwerk van Arne Quinze, twee activiteiten in het kader van het Festival van de Politiek. Een goed gevuld weekend. Met dank
Maar Sinterklaas spant de kroon. Hij is de supervrijwilliger. Heilig en toch niet voorbehouden voor katholieken. Dat is pas altruïsme. Mijn jongste dochter, Mira, maakte deze middag haar beklag dat haar vriendinnetjes al zoveel boekje met het het aanbod van het Sint hadden, en dat er bij ons nooit eentje zat tussen de reclamefolders. En inderdaad, waar blijven die boekjes toch? Nu de Sint in de stad is, kunnen die niet ontbreken. Je moet weten dat Mira straks 11 jaar is … en toch. We geloven allemaal zo graag mooie verhalen, zaken die niet kunnen gebeuren, maar wel ‘echt’ zijn. Zij in de Sint, ik in de politiek. Ik geloof elke dag dat we de wereld kunnen verbeteren, maar elke ook ontdek ik dat dat niet zo eenvoudig is. Was ik maar zwarte Piet geworden.
In mijn stad is er zelfs een heus huis van de Sint, met een tentoonstelling en vele activiteiten. Kijk maar eens op www.huisvandesintkortrijk.be. Een initiatief van onze erfgoedcel. Mooi zo. Ik wil dat de Sint tot Werelderfgoed wordt uitgeroepen.

Ingediend onder mijn gedacht 6 reacties

6 reacties op “Was ik maar Zwarte Piet …

 1. Louis Lagae schreef:

  Om de wereld te kunnen verbeteren is vooral een visie nodig.  Dus is meer dan politieke actie nodig.<br><br><br><br>Ik ontwikkelde daar in twintig jaar een model voor.  Een model dat de individuele mens overstijgt.  Deze individiuele mens is immers van nature te egoïstisch, te kortzichtig.  Des te meer de politiek verkozen mens.  Daarvan krijgen we sinds duizenden jaren alle dagen het bewijs.<br><br><br><br>Ik hoop dat Blogger hier hier op ingaat.

 2. Louis Lagae schreef:

  Ik zou je aanraden, Bart Caron, om met je talenten elders nuttig te zijn.  Elke organisatie is gedoemd tot neergang als er een Bert anciaux bij betrokken is.  Ik spreek uit voldoende ervaring.  Van Quickenborne is nog erger als notoir infantiel ruziestoker.  Die gaat echt over lijken.<br><br><br><br>Voor zover ik weet ben jij integer en actiebereid.  Ik stel dit deels omdat je werkelijk met cultuur en mens bezig zijt.  <br><br><br><br>Welke partij ik je zou aanraden : geen partij me dunkt.  Wees wat je bent,  een principieel en redelijk idealistisch mens, bijna een einzelganger.<br><br><br><br><br><br>Ik zit met jou in.  Louis.<br><br>Deze web site zal ik verder niet meer bezoeken tot ik nieuws krijfg van je beslissingen.

 3. Luigi schreef:

  Beste Louis,<br><br><br><br>Gelukkig telt VlaamsProgressieven heel wat mensen die de kwaliteiten bezitten die je hierboven beschrijft over Bart Caron. Anders zou die partij de slagen die ze krijgt van langs alle kanten inderdaad niet overleven. Het is precies het geloof in hun project en de mensen die eraan werken die hen overeind houdt. Je poging om Bart Caron daarvan los te weken is goed geprobeerd, maar ik geef je weinig kans. <br><br><br><br>Liever dan te schieten op personen, lever je beter kritiek op dat project. Daar kunnen ze misschien nog iets van leren. Schieten op personen brengt maar weinig bij.<br><br><br><br>Nu, gezien je deze site toch niet meer bezoekt, verwacht ik ook geen antwoord van jou op mijn reactie.<br><br><br><br>Luigi

 4. Louis Lagae schreef:

  Op jouw mening wil ik nog wel reageren, Luigi.  <br><br>Ik persoonlijk en ik alleen (jammer genoeg) lig aan de basis van huidig programma (ca links liberaal) van Vl. Pr.  Zoek het maar eens uit, het betreft jaren geleden.<br><br>Anciaux was er toen niet voor en Q nog minder.  Maandenlang heb ik dagelijks dit programma, ideeengoed, uitgelegd op de toenmalig forum.  Tesamen met een programmadeel “behoorlijk bestuur”.<br><br><br><br>Wat een marktniche!!!<br><br><br><br>Nevenbij : daana mocht ik een Vivant-congres organiseren te Gent.  De voorzitter kon het niet laten er zijn geesteskind (basisinkomen, waar ik theoretisch voor ben) te sterk naar voor te halen.<br><br><br><br>Het is nogal wiedes dat ik het dan tegen peronen heb.  Ongaarne maar nu is het nuttig.  Laat Anciaux varen (hij zal wellicht zelf opportunistisch genoeg zijn Vl. Pr te verkopen).  Dat is een grote beschuldiging maar historisch sterk onderbouwd.<br><br><br><br>En daarbij zal de mij redelijk goed bekende Bart Caron te naief blijken.<br><br><br><br>Ik ween om bloemen….<br><br><br><br><br><br>Ir. louis Lagae.  60 jaar oud.<br><br><br><br>Misschien is het nuttiger deze discussie, dit overleg, eerder privé te voeren.  l.lagae@skynet.be

 5. Bart Caron schreef:

  Interessante discussie. Mag ik alle discussianten melden dat ik echt wel geëngageerd aan politiek doe. Idealistisch? Ja. En dat ik dat ook kan zeggen van mensen als Bert Anciaux of Geert Lambert. <br><br>En het links-liberalisme is een uitgepuurde en bijzonder boeiende ideologie. Maar misschien is er geen plaats voor in Vlaanderen. <br><br>Kijk aub even naar mijn recentste blog …<br><br>Bart

 6. IlledaJer schreef:

  Hello, Drug Weight Gains Lawsuit http://www.smokingrassmusic.com/ – cheap klonopin Klonopin is a benzodiazepine but is also classified as a nitrobenzodiazepam because it is a chlorinated form of nitrazepam. http://www.smokingrassmusic.com/ – order klonopin

Reacties zijn gesloten.


 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie