bartcaron.be

Di Rupo verwart Wilhelmus met VLaamse Leeuw

Ingediend op juli 25th, 2007 door bartcaron

In komkommertijd een nieuwe regering vormen, dat moet veel aandacht wegdragen. In tijden waarin kranten en andere media het hebben over de vakantiebestemming van BV’s, over het weer en het onweer, is er wel ene die er in slaagt de aandacht te trekken met een nieuwsfeit dat wonderwel geschikt is voor de media.
Leterme aan de epo? Somers die vreemd gaat? Normaal is iemand die de marselleise niet van de bravezeune – zo noemt mijn pa dat onding – kan onderscheiden, geen nieuws. Normaal is iemand die niet weet waarom nu precies 21 juli die nationale feestdag is, helemaal geen nieuws. In alle eerlijkheid, ik wist het het ook niet. Maar in nieuwsarme tijden en met een een dader die Leterme heet, is dat breaking news. In vind het niet erg hoor. Ik zou ook hartelijk lachen als Elio Di Rupo het Wilhelmus verwart met de Vlaamse Leeuw.

Dankzij de sms-diensten van sommige media, krijg je nu breaking news waar je ook op de planeet vertoeft. In ons geval was dat Surrey in Engeland, een korte vakantie met zijn tweetjes, nadat we de kinderen hebben uitgewuifd voor hun Chiro-bivak. In Surrey liet een sms me weten dat we de formatienota te lezen was op de website van De Standaard. Daar gaan we, dacht ik al, welke (in)formateur zet nu zijn discussietekst op de website van een krant? Ik vreesde dat Leterme het op een akkoordje had gegooid met De Standaard. Is de open debatcultuur plots terug, en dan nog in overtreffende trap? Roept Leterme de hele bevolking weer eens op om zijn mening te ventileren? 

Welke bedoeling had de formateur? Dat kan ik in Surrey niet te weten komen. Maar heel wijs lijkt me de move niet echt, eerder een blunder, maar dan van een ander kaliber dan de farce van 21 juli. Nu kunnen we punt voor punt gaan volgen wanneer Leterme toegevingen moet doen, en aan, en vooral wie wat binnenhaalt. We gaan nog veel lachen … Overigens, na een eerste lezing van die tekst, ben ik niet onder de indruk. Of net wel, van het gebrek aan lijn in de tekst. Een beetje van dit, een beetje van dat, maar vooral veel beloften. De vervangingsuitkeringen en lage pensioenen gaan omhoog – zeer goed – en de belastingen dalen. Hoe we dat allemaal gaan betalen … staat niet in de tekst.

En de Belgen maar klagen … mag ik ze even attent maken op enkele Britse normaliteiten? Benzine kost er evenveel als Diesel en dat is 98 pence (1,5 euro), een ticket voor een bezoek aan Windsor Castle kost er 14,20 pond (21 euro), een koffie makkelijk 2,5 pond (bijna 4 euro) en een sfeervolle maar eenvoudige kamer in ‘bed en breakfast’ tussen 60 en 100 pond (tussen 90 en 150 euro). Hoe dat komt? Omdat de Briste overheid torenhoge accijzen heft op luxeproducten en op consumptie. Wie zei ook al weer dat de belastingen en accijzen in Belgenland veel te hoog zijn?

Ingediend onder mijn gedacht Reacties uitgeschakeld voor Di Rupo verwart Wilhelmus met VLaamse Leeuw

 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie