bartcaron.be

Redt de Queen de airport van Wevelgem?

Ingediend op juli 11th, 2007 door bartcaron

queen.jpgOp 12 juli komt de Britse queen Elisabeth II naar Wevelgem. Echt waar. Of de guards mee zullen zijn, weet ik niet, maar er wordt door de luchthavendirectie spektakel aangekondigd. Hopelijk komt daar geen terroristische aanslag van.

Het zet een mens aan het denken.
Als zelfs de Britse queen het binnen haar waardigheid acht om samen haar koninklijke relatie de hertog van Edinburgh vanop het vliegveld van Wevelgem-Kortrijk terug te vliegen naar Londen, na een herdenking van de slag van Passendale, wie zijn wij om nog kritische vragen te stellen over het nut en over de leefbaarheid van onze voortaan wereldberoemde airport. De queen is niet alleen de koningin van Groot-Brittannië maar van heel wat landen uit het voormalige Gemenebest.
Helaas, helaas. Het is zeer de vraag of het Vliegveld van Wevelgem-Kortrijk haar leefbaarheid kan realiseren met diensten aan de koninklijke huizen van Europa en omstreken. Ze zijn niet meer met zovelen, de gezanten van konklijken bloede die over Europa en omstreken regeren, maar met de nodige presidenten en eerste minsiters incluis, kan het al een beetje tellen.

Ik ben nieuwsgierig naar gelijkaardige cijfers voor de luchthaven van Zaventem. Zou daar ooit een president landen of een queen? En bouwen ze daar dan ook een beveiligde voetgangerszone om een glimp op te vangen van de koninklijke hoogheden – zelfs koningin Paola komt kijken in Wevelgem. Ja, si, oui. Misschien zelfs WTV en de BBC. U komt toch ook?

Ik vraag me echter vooral af of deze dames en heren met blauw bloed speciale tarieven betalen. Ik ben immers bekommerd om de leefbaarheid van ons vliegveld – het is nodig om een tandje bij te steken. Zouden ze korting krijgen op de landingsrechten? Of integendeel, betalen ze een hoger tarief omdat de luchthavenautoriteiten extra kosten moeten maken? Wie betaalt de blauwe loper, de gelegenheidsbevlagging en het orkest van de royal grenadiers?

De leefbaarheid van het vliegveld moet hopelijk niet afhangen van hun passages. Misschien kan Yves Leterme wel een persoonlijke bijdrage leveren. Niet door subsidies te geven, maar door straks, als hij eerste-minister wordt, zelf onze ondertussen wereldberoemde luchthaven als basis te gebruiken voor zijn ongetwijfeld talrijke Europese en wereldse reizen. Ik ben zeker dat de Kortrijkse en Wevelgemse burgemeesters, Stefaan De Clerck en Jan Seynhaeve, een schoon prijske zullen maken voor regelmatige gebruikers. En Wevelgem is heus niet ver van Ieper. Snel weg en snel terug thuis, beste Yves, senator, formateur, eerste minister in spe.

Ingediend onder mijn gedacht Reacties uitgeschakeld voor Redt de Queen de airport van Wevelgem?

 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie