bartcaron.be

Nog 736 keer slapen

Ingediend op juni 11th, 2007 door bartcaron

carvan-Markeplaats.jpgNog 736 keer slapen en dan zijn er weer verkiezingen. De eerste kans op herstel. En toch zijn we moe van verkieziingen, en de mensen blijbaar ook. 3 keer in 3 jaar. En toch verlang ik naar verkiezingen, naar restitutie vooral.
De klap is dus enorm voor ons. Mij overkomt een gevoel van oneerlijke behandeling. Je weet wel, het is de schuld van de prof die op het examen de ‘verkeerde’ vragen stelt. Het is oneerlijk, zeker voor de partij. De spirit-kandidaten doen het niet zo slecht, maar niet goed genoeg. En mijn eigen resultaat? Ik heb de 3 voorbije jaren keihard gewerkt, eerlijk waar, ik heb stevig campagne gevoerd … en toch is mijn persoonlijke score niet goed. Misschien niet slecht, gewoon dezelfde als in 2004, maar op een lijst die een derde minder stemmen haalt.
Straks schrijf ik verder … eerst naar de gemeenteraad

PS Onze caravan stond nog geen dag op Markeplaats en de VB-jognens kwamen langs. 

Ingediend onder mijn gedacht 6 reacties

6 reacties op “Nog 736 keer slapen

 1. Johan Caenen schreef:

  Beste Bart,<br><br><br><br>Spirit zit met een groot probleem…. Enerzijds electoraal en anderzijds ideologisch. Ik ben na het debacle van de VU enkele jaren lid geweest van Spirit maar ben vorig met veel vuur overgestapt naar de openvld. Men noemt zich “links-liberaal” maar richt zich niet op het individu en blijft steken in oubollig groepsdenken. Europees maakt men deel uit van de EVA en niet van de liberale fractie. Uw boegbeeld Anciaux wil vooral links zijn en flirt met de Nederlandse SP. Vele links-liberale partijen zijn voor een vlak of fair tax…. Spirit trekt de kaart van het conservatisme. Samen met SPa heeft u de Bolkestein richtlijn onfair behandeld en weer al de kaart van de angst getrokken.<br><br><br><br>Samenvatting: schrap de term “liberaal” uit uw onderschrift en wordt links-regionalistisch. De links-liberalen zitten al lang in de openvld. Bekijk maar eens het succes van Vankrunkelsven en de rol die Sven Gatz krijgt.

 2. Ward van Pouters schreef:

  Beste Bart & vrienden,<br><br><br><br>Helder-mooie repliek!<br><br>Het gaat inderdaad over elkeens permanente zoektocht naar het vinden van een BALANS<br><br>een BALANS tussen ‘IK’ en ‘WIJ’<br><br>en Spirit staat het dichtst bij dit harmonieuze wereldbeeld<br><br>- Jammer dat die nochtans heldere en evenwichtige boodschap zo traag en moeilijk doordringt bij het (kiezend) publiek..-<br><br><br><br>Ségolènely Yours,<br><br><br><br>ward

 3. Bart Caron schreef:

  Pas nu schrijf ik verder. Gisteren was er een onwezenlijke gemeenteraad. Vooral voor Philippe De Coene, onze fractieleider van de olijfboomfractie (sp.a-spirit-groen!) in Kortrijk, die zondag zjn mandaat verloor in de kamer, heel jammer. Maar het is vooral voor spirit een bloedbad. Geen enkele kamerzetel over. <br><br>De kiezer is keizer in een democratie. Die heeft altijd gelijk. Solidariteit is blijkbaar geen item meer. Als zelfs ‘gewone’ mensen weglopen van sp.a-spirit en voor Dedecker gaan stemmen, dan wordt ik pessimistisch. Ik weet niet meer wat die kiezers bezielt. We hebben het blijkbaar niet goed uitgelegd, en thema’s naar voor geschoven die niet sterk leven .. Enfin, ik ben erg ontgoocheld en tegelijk stomverbaasd. <br><br>Er is maar één les: me inzetten voor de mensen, voor verdraagzaamheid, voor een warme samenleving waar iedereen het goed heeft, en waar creativiteit (cultuur) een goede plaats krijgt. <br><br>Tussen de mensen, je hebt gelijk Jan.

 4. Bart Hanson schreef:

  Beste Johan Caenen,<br><br><br><br>Dat eeuwig gegooi met termen, alles op één hoop. Die eeuwige zever van wie nu de beste links-liberalen zijn… . Vankrunkelsven en Gatz hebben voor de VLD gekozen, Annemie Vandecasteele en Fons Borginon ook. Zijn die eerste twee winners, de laatste twee losers? Een zanger is een groep, Anciaux is Spirit? Kan je op een vingerknip een fair tax invoeren en zal die zorgen voor herverdeling? Of zorg je voor een vereenvoudiging door bvb. de aftrek van een vast bedrag aan beroepskosten en neem je geleidelijk aan andere maatregelen die uiteindelijk op hetzelfde uitkomen? Wil je dat we met Bolkestein straks zelf onze post moeten ophalen omdat het niet rendabel is ze naar ons te brengen, of sleutel je eraan zodat universele basisdiensten verder bereikbaar blijven voor iedereen en overal? Waarom is groepsdenken oubollig, en waarom zich richten op het individu modern? Leg mij dat eens uit.  <br><br> <br><br>In onze ideologie streven wij naar een evenwicht tussen gelijke kansen (sp.a), vrijheid (open vld) en verantwoordelijkheid (cd&v). Soms is dat een individueel verhaal, soms collectief. Ik kan heel wat punten uit ons programma opnoemen waarbij we ons richten op het individu eerder dan de groep. Als je bij Spirit bent geweest, weet je dat.  <br><br>Waar we voor staan is niet oubollig, maar wel moeilijk om uit te leggen aan de kiezers. Velen die meededen aan de doe-de-stemtest of het Kieskompas, kwamen uit op ons. Maar om voor ons stemmen was blijkbaar een brug te ver. Dat we een kartel vormen met sp.a zal daar wel iets voor tussen zitten. Ondertussen happen de grote partijen grote brokken uit ons programma. Als Slangen plotseling afkomt met zijn “Open vld”, dan komt dat wellicht omdat hij ons programma over de open samenleving en voor de nieuwe generatie goed heeft gelezen. Als de CD&V een congres houdt over het gezin, dan hebben zij wellicht ons programma “Familiale omstandigheden” goed gelezen. Als Groen! afkomt met een programma over diversiteit en armoedebestrijding, dan konden zij zich daarvoor bij ons inspireren. <br><br><br><br>Het lot van progressief te zijn is dat je voorop loopt en dus steeds riskeert om ingehaald te worden. Maar als je daarmee de samenleving vooruithelpt, is dat niet eens zo erg. Dus doen we voort.

 5. Jan Dekyvere schreef:

  Beste Bart,<br><br><br><br>Ik heb de geleerde intellectuele redeneringen hierboven gelezen. Mooi gezegd en waarschijnlijk klopt het allemaal. Maar de ‘gewone’ kiezer is geen intellectueel en volgt dit denken niet.<br><br>Persoonlijk lage score? Misschien even nadenken over het volgende: waar is het contact met de mensen van de thuisbasis? Waar is de Bart van vroeger gebleven die ‘tussen’ de mensen stond. <br><br>Alle geleerde woorden ten spijt: de score is een ramp en nu moet men ‘durven’ in eigen hart te kijken.<br><br>Iemand die het eigenlijk wel goed met je meent.<br><br><br><br>Jan Dekyvere

 6. frank mulleman schreef:

  Bart,<br><br><br><br>Aan de ene kant zijn er misschien teveel verkiezingen… maar kan je je het nu inbeelden moesten al die verkiezingen in één verkiezingsslag gebeuren! Ik mag er niet aan denken!<br><br><br><br>Al de ‘linkse’ partijen moeten meer naar het volk gaan! Dit is gewoon het probleem! Waar is de tijd dat er nog ‘volkshuizen’ bestonden, dat er bodes van de ziekenbond en vakbond rondgingen om een zegeltje? OK, we leven in een andere tijd! Maar veel mensen ‘leven’ nog in de ‘oude’ tijd! Blijkbaar kan een Dedecker en een VB hun ‘boodschap’ op een simpele ‘eenrichtings manier’ verwoorden.<br><br><br><br>Zijn het niet alleen de grotere partijen die toegang krijgen tot de pers? Kunnen we niet gewoon de kiesdrempel afschaffen? <br><br><br><br>Voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen, nog 5 jaar en 4 maanden slapen… waarom niet met een echte ‘linkse lijst’ opkomen? Het is maar een gedacht hoor!<br><br><br><br>Frank,

Reacties zijn gesloten.


 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie