bartcaron.be

Nog twee keer slapen

Ingediend op juni 8th, 2007 door bartcaron

Ik geraak zo langzaam aan vervreemd van de campagne

Ingediend onder mijn gedacht 4 reacties

4 reacties op “Nog twee keer slapen

 1. Dominiek Dupont schreef:

  Gelijk heb je Bart. De ik-cultuur viert hoogtij en aldus krijgt men de politici die men verdient. Zou stemrecht ipv stemplicht in deze niet helpen? Veel succes zondag, onze steun heb je. En wat betreft die Ventoux, daar zal het ongelofelijk druk worden zondag, dat wordt een extra fileprobleem…

 2. Bart Caron schreef:

  Dank voor de positieve reactie. Ik weet niet of stemrecht zou helpen, wellicht wel om wie tegen zijn zin gaat stemmen te weerhouden om extreem(-rechts) te stemmen, maar niet als we het burgerschap willen versterken. Het is de enige keer dat de burger op die plicht wordt gewezen, nl. bij het aanduiden van zijn vertegenwoordigers. En voor de rest, als degenen die bergaf rjden maar goed opletten voor degenen die bergop rijden.

 3. Bart De Leeuw schreef:

  Bart,<br><br>Gisteren was ik in België voor een blitsbezoek en toevallig zat ik in de wachtkamer van een dokter.  Ik vond dat bijzonder interessant.  Mensen zijn zo ongeduldig, zijn gefocust op ‘hun’ eigen problemen, hebben geen tijd (om te wachten) en geven, mijn insziens, nog al vlug een kritiek of een losse commentaar.<br><br>Inderdaad, de disucssies in de wachtzaal gingen over de dinges des levens. “De Belgen kunnen niet meer voetballen” was de ‘kick-off conversation’, maar al vlug was ‘politiek’ het onderwerp van de dag. <br><br>Het feit dat mensen zo graag en gemakkelijk over ‘de’ politiek praten, toont aan dat politiek en de uitdagingen van onze samenleving toch nog dicht bij de mensen staat.  Nu, de opinies die er verkondigd worden zijn soms nogaal vaag, niet compleet onderbouwd en er wordt gesproken vanuit een soms enge ‘eigen’ invalshoek. <br><br>Ik apprecieer jouw ‘veldwerk’ en je inzet om telkens naar de mensen te gaan en hen toe te lichten wat de uitdagingen van de politiek/samenleving zijn en hoe complex oplossingen soms ‘moeten’ zijn. Dit is zeer nuttig.<br><br>Ik stel voor dat je ook verder aandacht besteedt aan ons onderwijs.  18 jarigen moeten aangemoedigd worden om één jaar te werken in het buitenland (buiten Europa) vooraleer ze hoger onderwijs (mogen) aanvatten.  Dit is een investering die zeker zal lonen – op die manier worden jongeren blootgesteld aan een andere omgeving, aan andere principes, aan andere denkwijzen en leren een beetje meer ‘wij-denken’, eerder dan ‘ikke – ikke’.  Misschien helpt dit wel als een ‘bewustwordingsproces’.  . <br><br>Ik zal de politieke debatten moeten missen, maar volg alles op de voet via internet. Succes zondag!<br><br>Groeten uit Engeland!<br><br>Bart

 4. Bart Hanson schreef:

  Bart,<br><br><br><br>Hoe investeren in democratisch ingestelde burgers, dat is inderdaad een goeie vraag. Zondag is het weer Feestdag van de Democratie, ik ga graag stemmen en de stemplicht moet zeker niet worden afgeschaft. <br><br>Dat wat Bart De Leeuw zegt is terecht. Een jaartje buitenland op jonge leeftijd, dat doet goed. Heb ik ook gedaan, en sindsdien moet ik altijd een beetje lachen als er iemand bezig is over “arm Vlaanderen” of ” ‘t Is weer typisch Belgisch”. <br><br>In het Vlaams regeerakkoord staat er iets over het invoeren van een soort burgerplicht (die ook in bvb. ontwikkelingsprojekten in het buitenland zou kunnen gebeuren of humanitaire opdrachten voor het leger). Ook weet ik dat de minister van jeugd subsidies verleent aan verenigingen die aan internationale uitwisseling doen. Ook bepaalde gemeenten doen dat. Moet er niet veel meer gebeuren dan dat, en misschien niet alleen op basis van vrijwilligheid, maar verplicht? Anders vrees ik dat het dezelfde jongeren zullen zijn die nu meegaan met Erasmus, YFU, AFS, een wereldreis maken, … terwijl het net zij zijn die dat niet doen die daar deugd zouden van hebben.  <br><br>  <br><br>Wat staat er momenteel op stapel in die richting? <br><br><br><br>Bart

Reacties zijn gesloten.


 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie