bartcaron.be

Vincent Q prijst de bakkers

Ingediend op april 2nd, 2018 door bartcaron

Vincent Van Quickenborne, de Kortrijkse burgemeester organiseert op 22 april een bijzonder evenement: hij nodigt de Kortrijkse senioren en hun kleinkinderen uit op een gezellige namiddag in Kortrijk Xpo. Alle aanwezigen krijgen koffie en gebak. Daartoe nodigt hij de Kortrijkse bakkers uit verschillende soorten gebak te bezorgen aan een zeer scherpe prijs. Confituurtaartjes, cake, tompoes, éclairs… alles is welkom.

Tot daar een beknopt overzicht van een sympathiek initiatief.

Al zouden we ons vragen kunnen stellen, mochten we een slecht karakter hebben. Maar dat hebben we niet. Als onze burgemeester dat doet, moet hij daar een nobele en zeer belangrijke reden voor hebben. Wellicht meent hij dat onze seniorenverenigingen niet actief genoeg zijn en wil hij een diepe nood lenigen. Sociale cohesie is immers zeer belangrijk, net als intergenerationeel contact. Dat sommige onverlaten verwijzen naar de aankomende verkiezingen, moet een fabel zijn. Die zijn nog ver weg, nog zo’n kleine zes maanden. Kortom, we zouden hem niet durven verdenken van een electorale stunt. De verklaring waarom hij dit evenement de voorbije jaren niet organiseerde, moet te vinden zijn in zijn drukke werkzaamheden in de Kamer. Daar is hij voorzitter van de commissie Sociale Zaken en heeft hij geleerd wat sociaal zijn is en hoe onze economie het best kan draaien.

Misschien is dat wel de verklaring waarom hij zich rechtstreeks wendt tot de Kortrijkse bakkers. Zij worden vriendelijk uitgenodigd om 20, 30, 40 stuks gebak aan te bieden. Uiteraard, er zal veel volk zijn. Aan een scherpe prijs. Lees de vorige zin nog eens aub. Zijn inkomen laat hem immers niet toe dit evenement zelf te betalen. Zijn twee loontjes zijn daarvoor ontoereikend, heb ik van de kamervoorzitter vernomen. Het siert hem dan ook dat hij niet vraagt de gebakjes gratis te bezorgen, zoals voor de missieweek, zo’n tsjeef is hij tenslotte ook niet. Nee, hij zal ze betalen. Aan een scherpe prijs, dat wel, maar er is dan ook een stevige return voorzien: op het grote buffet zal de naam van de bakker staan. Bij de geleverde gebakjes, welteverstaan. Voor wat hoort wat, bij de liberalen toch.

Dat sommige bakkers het gevoel van zachte dwang ervaren, mag als een misverstand weggezet worden. Het is een geste, en het is niet verplicht. De liberalen verplichten mensen nooit. Daarom zijn ze ook tegen GAS-boetes. Naar het schijnt toch. Er zijn al genoeg verboden en verplichtingen, en er komen er nog aan zoals niet meer stoken met hout, met een diesel rijden, of reclame doorspoelen op tv. Meer zelfs, elke bakker die meedoet, zal eeuwig in de liberale litanieën van onze burgervader genoemd worden. Wie bijvoorbeeld een bouwvergunning aanvraagt, zal mogen rekenen op gepaste goodwill.

Dat hij de brief aan de bakkers ondertekent als burgemeester, is meer dan normaal. Hij is het toch, of niet soms. Is het niet sympathiek dat hij voor dat feestje de stadskas niet aanspreekt. Dat had hij perfect gekund, sommige van zijn collega’s zouden daar geen probleem mee hebben. En dat de contactpersoon zijn secretaresse is, is evenmin reden tot kritiek. Stel je voor dat hij dat gevraagd had aan de schepen bevoegd voor senioren, dan was hij niet ver gekomen, er is nl. geen schepen met die bevoegdheid in Kortrijk. Ik dacht dat het typische bevoegdheid zou zijn voor een N-VA-schepen zoals de immer geliefde Rudolf, gelet op zijn leeftijd althans, en zijn bijzondere belangstelling voor markten en kaartershuisjes, maar nee.

Kortom, al die jaloerse zagepieten uit de Kortrijkse politiek. Wees even creatief als Vincent Q. Organiseer een oliebollenfestijn op de foor, of een barbecue op de verlaagde Leieboorden, een gratis voetbalmatch op de KVK. Het bestuur zal zeker bereid zal zijn scherpe toegangsprijzen te geven, net als de oliebollenbakkers en beenhouwers van onze stad die een bijzondere inspanning zullen doen om onze stad van voldoende brood en spelen te voorzien. Daarvoor heb je zelfs geen sociaal restaurant meer nodig, denkt Vincent Q in zijn binnenste.

Ingediend onder geen categorie Reacties uitgeschakeld voor Vincent Q prijst de bakkers

 

Nieuws

Vlaams parlementslid Bart Caron (Groen) stopt met actieve politiek

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.