bartcaron.be

Vliegtuigstunt met belastingsgeld

Ingediend op februari 8th, 2012 door bartcaron

Ik heb getwijfeld of ik dit blogje zou schrijven. Wie wil er woorden besteden aan een vliegtuigstunt in het kader van een programma van de openbare omroep, de VRT, het huis van vertrouwen. Het moet de kers op de taart worden van het nieuwe seizoen Tomtesteron op één. Presentator Tom Waes vliegt met een Boeing 737 van Brussel naar Oostende om daar enkele touch&go-manoeuvres uit te voeren.
Een televisiemaker die in no time een extreme vaardigheid aanleert om het testosteron door zijn aderen te voelen stromen en zichzelf te bewijzen als echte man en showman. Niemand behalve hijzelf en zijn familie hadden er last van toen hij dagenlang door de woestijn liep, wanneer hij wil schansspringen kan hij enkel zijn eigen botten breken en wanneer zijn proeve van schlagerzangerschap uit de radio schalt, kan je steeds de knop omdraaien. Gelukkig maar grin

Wanneer iemand zonder treffelijke opleiding en gebruik makend van een lacune in de wetgeving, aan de stuurknuppel van een groot passagiersvliegtuig gaat zitten, brengt hij echter meer dan zijn eigen hachje in gevaar. En ook al was er in de cockpit ongetwijfeld een heel ervaren copiloot stand-by, dan nog kunnen we ons vragen stellen bij de wenselijkheid, laat staan het nut van een dergelijke stuntvlucht. En dat allemaal voor een simpel programma op onze openbare omroep.
De omwonenden van de luchthaven van Oostende zijn het al langer beu dat er met gammele vliegtuigen over hun huizen wordt gevlogen. Nu blijkt dat er ook nog gammele stuntpiloten over hun dak passeren, zijn ze terecht verontwaardigd.

Want ja, ook ervaren gezagvoerders kunnen al eens een uitschuivertje maken, bijvoorbeeld wanneer zij, zuiver voor de gein van de passagiers of landratten wat dichter tegen de kust aanschuren met hun cruiseschip.

Maar nog los daarvan kunnen we ons de vraag stellen of een dergelijke vorm van spectaculaire televisie wel thuishoort op de openbare omroep. Uiteraard herinneren we ons allemaal de Schalkse Ruiters die doordrongen tot de cockpit van een stilstaand vliegtuig, maar geen haar op hun hoofd dat er aan dacht om effectief te gaan vliegen. En ja, ook de jongens van Basta gingen wel eens ver, maar steeds met een vleug maatschappijkritiek.
Met de vlucht van Tom Waes is een grens overschreden, of niet? Just for fun. En moet de VRT voor zoveel spektakel en sensatie zorgen? Een vraag die ik me mag stellen als dat met belastingsgeld gebeurt. De VRT stapt ordinair mee in een opbod met commerciële zenders, om ter meest kijkers, om ter spectaculairste tv.

Ingediend onder bart schrijft Reacties uitgeschakeld voor Vliegtuigstunt met belastingsgeld

 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie