bartcaron.be

Radio VB:  enkel in zwart-wit

Ingediend op mei 27th, 2005 door bartcaron

Flauwe zever. Vandaag stelde het VB haar nagelnieuw mediaplan voor en ze pakten ook uit met een initiatief dat in het medialandschap voor opschudding zal zorgen. Zo zeggen ze zelf toch.  Zondag gaat de eerste uitzending van de digitale radio VB6015 in de ether gaat. Naar verluidt zouden Coveliers en Dewinter te gast zijn bij Verstrepen. De partij gaat via DAB uitzenden, voor waar geen breed zendbereik. En dan nog, het wordt een zender voor de fans. Niet de moeite om je over op te winden, zelfs niet om naar te luisteren, er zijn als zoveel snertstations.
Het fijne steekt in het feit dat ze uitzenden vanuit hun geliefde Duitsland. Zo omzeilen ze de Vlaamse mediadecreten. Ach ja, eigen volk eerst, tenzij als het hen goed uitkomt natuurlijk. Vera Dua reageerde al. Ze verwees naar Rwanda? Radio Mille Collines heeft volgens haar aangetoond hoe gevaarlijk het is wanneer extremisten zelf de media gaan bezetten. Zou dat zo’n vaart lopen in Vlaanderen?
Ik vraag me eerder af of ze zo ook Vlaamse of Belgische wetgeving rond bijv. racisme of negationisme omzeilen? Dat zou hen toelaten openlijk onverdraagzaamheid en haat te prediken. Zouden ze het riskeren nog eens veroordeeld te worden?
Het VB stelde bij gelegenheid een mediaplan voor. En alles is zoals het te verwachten is. Geld afpakken van de vrt als die zich niet aan zijn objectiviteitsplicht houdt. Vlamingen die de vrt niet op de kabel willen, zouden hun bijdrage aan de dotatie moeten kunnen recupereren door middel van een multimediacheque van 80 tot 90 euro. Hoeveel krig ik dan terug als ik de VB-radiozender niet in de ether wil?
Verder lees ik ‘frisse’ voorstellen zoals het zenderpark privatiseren en Radio Donna en de VAR-aandelen verkopen. Het monopolie van de regionale televisiezenders moet worden doorbroken. Amai, die ene zender per gebied is nu nauwelijks leefbaar.
En dan blijkt dat het VB het gratis-verhaal heruitvindt: om de digitale kloof te dichten, moeten sociaal zwakke gezinnen met kinderen een multimediacheque krijgen om een pc aan te schaffen.

Straffe gast die Steve. Je moet het kunnen, op je toppunt je topfunctie achterlaten. Om vervolgens gouverneur te worden van je geliefkoosde provincie.  Een fenomeen. Deze week nog genoten van de laatste uitzending van Nachtwacht op Canvas met bisschop Van Geluwe over geloof en moraal. Twee wijze mannen praten .. en in de fond liggen hun gedachten niet zo ver uiteen.

Even over voetbal op de tv. Gisteren werd er hevig gediscussieerd in de Mediacommissie van het Vlaams parlement. Voor wie niet mee is: de VRT heeft samen met Belgacom (via een sublicentie) geboden op het voetbalcontract van de Belgische competitie. Geen probleem ware het niet dat nu blijkbaar zou afgesproken zijn dat zowel het Belgacom-betaalnet (voor de vooruitgeschoven wedstrijden) als de voetbaluitzendingen op de VRT (voor de verslaggeving) beide als ‘elf-tv’ zouden worden gepresenteerd. Raar nietwaar? Goede commerciële zet van Belgacom. Maar niet zeer fijnzinnig van het VRT-management. Platte commerce, zoals ze bij ons zeggen als ze denigrerend willen doen over bepaalde praktijken. De vrt is een publieke omroep, werkt dus met geld van de belastingbetaler, en dat veronderstelt wat meer ethiek.

Start uw zomer op Humorologie. Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli is het dan weer zover. De groene omgeving van het Markse Ontmoetingscentrum wordt omgetoverd in Vlaanderens grootste Comedyclub. Drie dagen lang kan u er terecht voor theater, muziek, cabaret, stand-up comedy, clownerie, circus… met humor als thema. Bijzonder echter aan deze 20ste editie zijn de vele gratis voorstellingen en de familievoorstellingen. U krijgt als het ware een festival in het festival. Er is de gratis toegankelijke festivalsite waar er steeds iets te beleven valt

Ingediend onder mijn gedacht Reacties uitgeschakeld voor Radio VB:  enkel in zwart-wit

 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie