bartcaron.be

Groen gaat in West-Vlaanderen voor duidelijke winst

Ingediend op februari 22nd, 2014 door bartcaron

Deze middag stelden in Brugge Groen-lijsttrekkers Bart Caron (Vlaams) en Wouter De Vriendt (Kamer) met de nodige trots en vertrouwen hun lijsten voor. Naast reeds bekende kandidaten zoals topatlete Veerle Dejaeghere en sociaal topkandidaten Tomas Peirsegaele, Fino Tratsaert en Jean-Marie Viaene valt binnen de lijstvorming de klemtoon op ouders met kinderen, mensen uit het bedrijfsleven, en bestuurservaring op. “We hebben echte oplossingen voor de zaken waar mensen van wakker liggen, ” aldus de kopmannen, die hun mandaat willen verlengen.

De voorbije weken werd de laatste hand gelegd aan de West-Vlaamse lijsten voor Groen. “Het was een boeiend werk dat eens te meer bewees dat de partij in het groeiende kamp zit, ” ziet Wouter De Vriendt.” Met een boeiende mix tussen jong en oud, man en vrouw, verschillende beroepsgroepen tonen ook de lijsten aan dat Groen voor iedereen een plaats heeft. Ook opvallend is de duidelijke spreiding tussen steden en kleinere gemeenten. Het behoud van open ruimte blijft voor Groen één van de belangrijke punten.

Met bovenaan de lijsten twee sterke duo’s, Bart Caron met Marleen Ryelandt (Vlaams) en Wouter de Vriendt met Veerle Dejaeghere (Federaal) zet Groen sterk in op de verkiezingen. “We willen absoluut duidelijk stijgen ten opzicht van de vorige verkiezingen, zodat we kunnen wegen op het beleid,” aldus Bart Caron.

Wat meest opvalt in de lijstvorming is de klemtoon op jonge gezinnen met kinderen, zogenaamde “rush hour” gezinnen. “Jongeren en ouderen zijn erg aanwezig op onze lijst, maar wat vooral opvalt is de aanwezigheid van jonge ouders, Groen is een partij die bekommerd is met wat hen bezighoudt. Denken we maar aan de steeds moeilijkere combinatie arbeid, gezin en vrije tijd, of het tekort aan kinderopvang” aldus Wouter De Vriendt, zelf papa van 2 kinderen. Op de lijst staan zowel jonge mama’s als papa’s met o.a. Shari Platteeuw (Ieper), Maarten Tavernier (Wevelgem), Natacha Waldmann (Oostende), Matti Vandemaele, Stéphanie De Maesschalck (Poperinge), (Kortrijk), Tijs Naert (Harelbeke), David Wemel (Kortrijk), Charlotte Storme (Brugge), Sam Vandenberghe (Oostkamp), Carol Cartigny (Oostkamp), Erika Vanderper (Zonnebeke), Cindy Jonckheere (Kortemark), Dries Verhauwaert (Kortrijk), Bernard Marchau (Kuurne), Inge Laureins (Gistel).

Daarnaast zet Groen ook in op het sociaal-economische. Vanuit het bedrijfsleven valt dan ook de aanwezigheid van bijvoorbeeld landbouwer Renaat Devreese (De Haan), HR-manager Veerle Renier (Izegem) en zaakvoerder Wendy Malego (Tielt) op. Bart Caron reageert verheugd: “mensen met expertise in allerlei economische sectoren, maken bij ons de dienst uit.”

Met 2 parlementsleden en verschillende provincieraadsleden speelt de lijst ook haar bestuurservaring uit. Voor het eerst in de geschiedenis staan in West-Vlaanderen groene schepenen op de lijst. Met Filiep Bouckenooghe (Roeselare) en Jeremie Vaneeckhout (Anzegem) wordt extra ervaring ingebracht. “Zij geven ons mee dat ze dagdagelijks vaststellen dat het nodig is dat er iets beweegt in Brussel. We zijn blij dat ze zich mee inschakelen voor deze cruciale verkiezingen,” aldus Bart Caron.

U vindt de lijsten in bijlage/ LijstGroenW-vl

Meer info:
Bart Caron – bart.caron@groen.be – 0477 49 58 10
Wouter De Vriendt – wouter.devriendt@groen.be – 0497 46 65 86

JEREMIE VANEECKHOUT
Campagneleider Groen West-Vlaanderen
mail jeremie.vaneeckhout@groen.be
0474 62 08 37

Ingediend onder nieuws Reacties uitgeschakeld voor Groen gaat in West-Vlaanderen voor duidelijke winst

 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie