bartcaron.be

Jonge panter zoekt penthouse of loft …

Ingediend op februari 16th, 2010 door bartcaron

Waar ik het aan verdiend heb, weet ik niet, maar er zat een mail in mijn mailbox van PROPERTY4EAST.com. U niet bekend? Mij ook niet. Ze stellen zichzelf voor als ‘het portaal voor luxe-vastgoed met als afzetmarkt het Midden-Oosten en Oost-Europa’. Dit bescheiden dienstenbedrijfje is op zoek naar een exclusief huurpand dat voldoet aan onderstaande omschrijving:
Gerespecteerde zakenman uit Oost-Europa, met privé-notering in Forbes Magazine, zoekt vanaf 1 juni 2010, voor de looptijd van 3 jaren een appartement/penthouse/loft, voor zijn gezin, inclusief een 6 maanden jonge panter als huisdier en dit in een veilige buurt 25 km rond Brussel, op maximaal 30 minuten verwijderd van een internationale luchthaven. Het pand moet beantwoorden aan de volgende kenmerken : minimaal 350m2 leefruimte omvatten, te vermeerderen met een terras van 150m2. Deze ruimte moet over de volgende indeling beschikken: 6 slaapkamers, waarvan 3 ingericht als masterbedroom met elk een aparte badkamer en dressing. De overige 3 slaapkamers zijn bestemd voor het personeel en kunnen in een aangrenzend appartement gelegen zijn. Verdere indeling: een ruime hall, eetkamer voor 12 personen, ruime woonkamer met tv ruimte, grote keuken, bijkeuken, kantoor, 2 twee separate toiletten en paniekkamer. Er moeten 6 garages voorzien zijn, te bereiken via een lift. Het kunnen ook open staanplaatsen zijn.” De huurder wil graat 25.000 euro betalen, voor minstens drie jaar.

Wat moeten we aan met een dergelijke allochtone mens? Hij heeft niet meteen de bedoeling zich hier snel te integreren in de lokale samenleving. Misschien beseft hij evenmin dat een panter bij ons een poes is, huispersoneel onder de Belgische sociale wetgeving valt – al kan er met dienstencheques betaald worden, en hij verondersteld wordt een inburgeringscursus te volgen. Misschien dat deze mens bijdraagt tot de gezondmaking van de Belgische overheidsschuld, al heb ik daar de grootste twijfels over.
Mag ik zo een heel klein beetje gedegouteerd zijn van van dergelijke annonces? Mag ik de ecologische voetafdruk van deze mens een beetje hoog vinden? Mag ik voorstellen dat we de ‘immigratie’, ook tijdelijk, van dergelijke gastarbeiders aan banden leggen? Oost-Europeaan? In principe al verdacht. Dat stel ik toch vast als ik de bezoekers van het lokale dorpscafé moet geloven. Dit keer moet ik hen gelijk geven. Selectieve verontwaardiging? Wel ja …
Een schop onder zijn kloten en een enkele reis naar het land van herkomst. Moet kunnen, vrij verkeer van goederen en mensen of niet.

Geïnteresseerd? Klik op Property4east.

Ingediend onder mijn gedacht Reacties uitgeschakeld voor Jonge panter zoekt penthouse of loft …

 

Nieuws

We moeten af van ‘middeleeuwse’ overdracht van jachtrechten

Alternatieven voor dierproeven

Het ‘kleine’ parlementaire werk. Recente voorbeelden: Geluidshinder kusttram – Hakhoutbeheer – Restauratiepremies Onroerend Erfgoed – Beschermde landschappen

Ketnet wil zender voor allerkleinsten, “Legitieme vraag en begrijpelijke ambitie”

Gereglementeerde boekenprijs unaniem goedgekeurd door Vlaams parlement

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Brugge)

Groen verwelkomt Bellegemse windmolens, maar vraagt ‘windplan’ voor regio Kortrijk

Groen wil geen sloop hoekhuis Kasteelkaai-Belfaststraat.
Hoog tijd voor een Kortrijkse visie op erfgoed!

Woede van boeren terecht, maar alleen ander landbouwmodel geeft boeren een zekere toekomst.

Provinciebestuur W-Vl verliest vele (culturele) instellingen

Bart Caron : “Overdracht cultuurbevoegdheden provincies is een wangedrocht !”

Leve Mest-Vlaanderen

Nog geen bescherming poldergraslanden

Nog redders aan de kust?

Brugge weert plooifiets uit overheidsgebouwen

De Leie of het Kanaal naar Roeselare: Groen wil meer binnenvaart

Kortrijk Airport, milieuvergunning aangepast?

Wanneer faire prijzen voor landbouwproducten?

Kortrijk heeft de bus gemist

Burgerkabinet ontslaat Gatz niet van plicht om al bestaande inspraak te versterken

Steeds meer monumenten wachten op broodnodig onderhoud. Ondertussen verkrotten ze

Freya Piryns voorgedragen als vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de VRT

Regering krimpt beloofde natuurgebieden langs de Leie sterk in

Bruggen in Kortrijk, werkende verlichting op de fietspaden is een brug te ver…

LAR-zuid, woordbreuk van de stadscoalitie

Informatie, diverse sporten en cultuur moeten prioriteit VRT blijven

‘Gemeenteraad is wachtzaal voor wie schepenambt wil’

Persmededeling: Groen maakt werk van versterking West-Vlaamse open ruimte.

Persbericht: 5 Groene werven voor een impuls in West-Vlaanderen.

Vlaamse regering bedreigt toekomst Vlaamse fictie