bartcaron.be

Telefoonterreur jaagt mensen de schrik op het lijf

Ingediend op september 12th, 2009 door bartcaron

Je houdt het niet voor mogelijk, maar toch is het zo. Het AZ Groeninge slaat alarm omdat de laatste maanden mensen uit het Kortrijkse geterroriseerd worden door een onbekende vrouw die hen opbelt in naam van AZ Groeninge met de uiterst verontrustende mededeling dat een naast familielid in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen werd. Uiteindelijk blijkt het te gaan om een verzonnen verhaal en verkeert het familielid in goede gezondheid. Een halfgare gek? Een gestoorde persoon? Belletje trek deden we in onze kinderjaren ook. Mensen plagen, ja dat wel, maar toch niet terroriseren.

Die telefoontjes veroorzaken bij de getroffen gezinnen grote paniek. Uiteraard. Het ziekenhuis (AZ Groeninge) zit met de handen in het haar. Het heeft niets met deze zaak te maken en legde voor elk van de feiten klacht neer tegen onbekenden. Maar ze vinden de persoon niet. Deze intimidatie startte einde 2008. Het is echt een onwaarschijnlijk, maar helaas waar verhaal. Een onbekende vrouw belde toen de moeder en echtgenote van een vermeend slachtoffer van een verkeersongeval op en stelde zich voor als een medewerkster van AZ Groeninge. Zij belde met het bericht dat de zoon/echtgenoot op de dienst spoedopname van AZ Groeninge was opgenomen en dat deze er heel slecht aan toe was. Het telefoongesprek was goed voorbereid want de achtergrondgeluiden deden duidelijk vermoeden dat de beller zich effectief in een ziekenhuisomgeving bevond. Met allerhande smoesjes wordt het slachtoffer gedurende ongeveer 40 minuten aan de lijn gehouden: de dokter zou zo meteen aan de lijn komen met meer uitleg, dan kon hij zich toch niet vrijmaken omdat de gezondheidstoestand van de patiënt plots heel sterk achteruitging, dan moest het familielid nog even geduld uitoefenen, en uiteindelijk kwam het fatale bericht dat de patiënt overleden was. De geviseerde familieleden verkeerden na afloop in shock. Over een periode van een aantal maanden werden nog minstens 5 andere gezinnen op precies dezelfde wijze geterroriseerd, met een triest hoogtepunt deze week wanneer zowel op maandag als op dinsdag 3 verschillende gezinnen werden opgebeld. Het parket van Kortrijk verleent dit dossier de nodige prioriteit.

AZ Groeninge verstuurde een persbericht om zich uitdrukkelijk van deze intimidatie te distantiëren. Het waarschuwt de mensen voorzichtig te zijn en zich niet te laten meevoeren in een angstpsychose, mocht deze praktijk zich voortzetten.

Ik vind dit verschrikkelijk. Maar ik heb een gevoel van onmacht bij dit verhaal. Hoe kan dit nu worden aangepakt? Je kan toch onmogelijk alle telefoongesprekken gaan controleren, als een reuze big brother. Je kan niet iedereen verdacht maken? In hoogtechnologische tijden zou je verwachten dat een technische oplossing snel gevonden wordt? Dat de telefoonmaatschappijen dit kunnen traceren. Ze kunnen toch ook al mijn gesprekken oplijsten, zeker naar wie ik belde en hoe lang.,

Ingediend onder geen categorie Reacties uitgeschakeld voor Telefoonterreur jaagt mensen de schrik op het lijf